Κορονοϊός: Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες από τάφους νεκρών του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα

Σοκάρουν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται πλέον οι κηδείες στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού.

Οι εν λόγω εικόνες, σε άλλες εποχές θα παρέπεμπαν σε μια ταινία θρίλερ ή επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς, όμως οι φωτογραφίες από τα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης που δημοσιεύει το SOOC αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η πόλη, η οποία χτυπήθηκε σφοδρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τη στιγμή που τα κρούσματα εκτινάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα κοιμητήρια στην πόλη προχώρησαν σε έναν σχεδιασμό που παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εκατοντάδες τάφοι είναι πια ανοιγμένοι σε ειδικές ζώνες Covid, ώστε να γίνουν άμεσα οι ταφές των ανθρώπων που καταλήγουν στα νοσοκομεία της πόλης συνέπεια των επιπλοκών του θανατηφόρου ιού.

Την ίδια ώρα οι κηδείες και οι ταφές των ανθρώπων που κατέληξαν μετά από μάχη με κορονοϊό γίνονται κάτω από αυστηρά μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο του επιδημιολογικού συναγερμού.

Αποστειρωμένο περιβάλλον, φέρετρα τυλιγμένα με σελοφάν και ειδικές στολές, μάσκες και γάντια για εκείνους που τα μεταφέρουν.

Και ενώ στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι ταφές που έγιναν ήταν ελάχιστες, πλέον σύμφωνα με τους υπευθύνους των κοιμητηρίων της Θεσσαλονίκης σε Εύοσμο και Θέρμη, γίνονται κατά μέσο όρο 10 κηδείες Covid καθημερινά.

Οπως έγινε γνωστό χθες, Τρίτη τουλάχιστον 70 ταφές είχαν γίνει στα κοιμητήρια του Ευόσμου τα οποία βρίσκονται στην άλλη πλευρά της πόλης, ενώ ακόμη 130 τάφοι είναι διαθέσιμοι για θύματα COVID.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι σοροί των νεκρών από κορονοϊό τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον, ενώ θα πρέπει να μείνουν θαμμένοι 10 χρόνια. Παρότι τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά, οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια φοράνε την ειδική φόρμα κατά τη διαδικασία του ενταφιασμού.

Οι φωτογραφίες του SOOC:

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...