Κορονοϊός: Γιατρός στην Αμερική κατηγορείται για κλοπή εμβολίων – Ήθελε να τα δώσει σε οικείους του (video)

Στη δικαιοσύνη οδηγείται ένας γιατρός από το Τέξας των ΗΠΑ, ο οποίος εργαζόταν σε εμβολιαστικό κέντρο κομητείας της πολιτείας και κατηγορείται για κλοπή εννέα δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19.

Η ανακοίνωση της τοπικής εισαγγελίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Ο δρ Hasan Gokal φέρεται να έκλεψε ένα φιαλίδιο του εναισίμου στις 29 Δεκεμβρίου, με σκοπό να το χορηγήσει στους οικείους του.

Ο εισαγγελέας Kim Ogg, επιβεβαίωσε το περιστατικό, δηλώνοντας πως ο γιατρός, που απολύθηκε προσφάτως από τα καθήκοντά του, έγινε αντιληπτός μία εβδομάδα μετά την κλοπή, όταν θέλησε να… υπερηφανευτεί για την πράξη του σε συνάδελφό του. Κατά συνέπεια, ο τελευταίος, τον ανέφερε και ο γιατρός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας ανέφερε επίσης, ότι ο υγειονομικός ήθελε να εμβολιάσει συγγενείς και φίλους, αφήνοντας ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες στην άκρη.

«Καταχράστηκε τη θέση του για να βάλει πρώτους φίλους και οικογένεια, πριν από τους ανθρώπους που είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα να το λάβουν πρώτοι», δήλωσε ο Ogg, «αυτό που έκανε ήταν παράνομο και θα έχει συνέπειες απέναντι στον νόμο». Από την άλλη, ο συνήγορος του γιατρού, Paul Doyle, υπερασπίστηκε τον πελάτη του, ισχυριζόμενος ότι τα εμβόλια θα έληγαν ούτως ή άλλως.

Αν καταδικαστεί, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 4.000 δολαρίων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...