Κορονοϊός: Γιατί θα φτάσουν καθυστερημένα οι δόσεις του εμβολίου σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες

Πρόβλημα στον εφοδιασμό από το εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο, προκάλεσε την ελαφρά καθυστέρηση στις παραδόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία.

Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισπανικό υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, την επομένη της έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της νόσου στην ΕΕ.

«Η Pfizer Ισπανίας δηλώνει ότι ενημερώθηκε τη νύχτα από το εργοστάσιό της στο Πιρς (Βέλγιο) για καθυστέρηση των αποστολών σε 8 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, λόγω ενός προβλήματος στην διαδικασία φόρτωσης και αποστολής», διευκρίνισε το ισπανικό υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν έκανε γνωστό ποιες είναι οι υπόλοιπες επτά χώρες που επηρεάστηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο φαρμακευτικός όμιλος διαβεβαίωσε το υπουργείο ότι «η κατάσταση έχει ήδη ρυθμιστεί», αλλά «η προσεχής παράδοση εμβολίων θα σημειώσει καθυστέρηση κάποιων ωρών και τα εμβόλια θα φτάσουν στην Ισπανία την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου για την συνέχιση της εκστρατείας εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια».

Εμβόλιο

«Η Pfizer ανέβαλε κατά μία ημέρα, για την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, την παράδοση νέας παρτίδας εμβολίων κατά της COVID-19 στην Ισπανία λόγω προβλήματος στον εφοδιασμό», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.

«Αυτά (τα εμβόλια) θα είναι διαθέσιμα αύριο το πρωί στα σημεία εμβολιασμού», διευκρίνισε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Cadena SER.

Η Ισπανία αναμενόταν να λάβει τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, 350.000 δόσεις του εμβολίου που παρασκευάζουν τα εργαστήρια Pfizer/BioNTech.

Η χώρα προβλέπει ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα λαμβάνει περίπου 350.000 δόσεις την εβδομάδα.

Η πλειονότητα των χωρών μελών της ΕΕ, ξεκίνησε το σαββατοκύριακο 26-27 Δεκεμβρίου τον εμβολιασμό των πληθυσμών τους κατά του κορονοϊού, κάνοντας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε ηλικιωμένους, προσωπικό του συστήματος υγείας ή ακόμη πολιτικούς αξιωματούχους, μερικές μέρες μετά το πράσινο φως που έλαβε από την ΕΕ.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...