Κορονοϊός: Για 120.000 επιπλέον θανάτους στη Βρετανία μιλούν ειδικοί λόγω του νέου στελέχους

Την ώρα που η διανομή των εμβολίων από το Βέλγιο προς τις υπόλοιπες 26 χώρες της ΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει με την ελπίδα ο εμβολιασμός του πληθυσμού στην Ευρώπη να αποτελέσει ένα πρώτο, πολύ σημαντικό βήμα, αρχικά στον περιορισμό του κορονοϊού και εν συνεχεία στην εξόντωσή του, τα νέα που έρχονται από τη Βρετανία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Η χώρα που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στους θανάτους από κορονοϊό έχοντας ήδη αγγίξει τους 70.000, πλήττεται πλέον από το νέο στέλεχος που ανάγκασε τον Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει αυστηρό lockdown σε Λονδίνο και ανατολική Αγγλία.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα που συμβουλεύει την κυβέρνησή του, ο νέος μεταλλαγμένος κορονοϊός είναι κατά 56% πιο μολυσματικός. Παρότι δεν έχει διαφανεί μέχρι σήμερα ότι είναι πιο επικίνδυνος ή πιο θανατηφόρος, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους.

Κι αυτό διότι, όπως γράφει η Daily Mail, επικαλούμενη τους επιστήμονες, θα γίνει αιτία να μολυνθούν πολύ περισσότεροι πολίτες, με φυσικό επακόλουθο να χαθούν και πολύ περισσότερες ζωές.

Κάποιοι πρώτοι υπολογισμοί που παραμένει άγνωστο κατά πόσο είναι επιστημονικά βάσιμοι αν αναλογιστεί κανείς αφενός ότι δεν γνωρίζουμε πόσοι Βρετανοί θα εμβολιαστούν δεδομένου ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, αφετέρου ποια είναι η γενετική ακολουθία του μεταλλαγμένου ιού, κάνουν λόγο για περίπου 120.000 επιπλέον νεκρούς από επιπλοκές της νόσου.

Υπάρχει, πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, τρόπος να αντιμετωπιστεί ως έναν βαθμό η εξάπλωση του ιού καθώς «εάν επιτευχθεί ένα καθολικό lockdown στη χώρα και πραγματοποιούνται 200.000 εμβολιασμοί την εβδομάδα, τότε η Βρετανία θα είχε 83.200 θανάτους έως τον Ιούλιο του 2021, δηλαδή 18% περισσότερους από φέτος. Αλλά εάν αυξηθούν οι εμβολιασμοί τότε οι θάνατοι θα μειωθούν στους 35.700, δηλαδή οι μισοί από αυτούς καταγράφηκαν το 2020».

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα μπορεί αυτή τη στιγμή να εντοπίζεται στη Βρετανία, ωστόσο δεν αγγίζει μόνο τη Βρετανία. Η Ευρώπη παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις κι ευελπιστεί να μη συμβεί αυτό που γράφαμε προ ημερών, να μη γίνει δηλαδή η Βρετανία η νέα Ουχάν…

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...