Κορονοϊός: «Φούλαραν» τα κομμωτήρια – Μόλις άκουσαν τα μέτρα έτρεξαν όλοι

Με μικρούς χώρους αναψυχής έμοιαζαν τα κομμωτήρια σήμερα, Κυριακή (8/11), δεύτερη μέρα της κυκλοφορίας υπό περιορισμούς. Ήταν τα μόνα σημεία στην Αθήνα όπου οι πελάτες μπορούσαν να πιουν τον καφέ τους ενώ κάθονταν.

«Επειδή κι εγώ δούλευα ένας τρόπος για να ηρεμήσω ήταν να έρθω εδώ σήμερα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βάσω Μαραγκού πίνοντας τον καφέ της, ενώ περίμενε να «πιάσει» η βαφή, έξω από κομμωτήριο στο Παγκράτι.

«Όταν γνωρίζεις ότι από σήμερα δεν θα μπορείς να πας πουθενά είναι μια διέξοδος» επιβεβαιώνει μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Όλγα Παπαδημητρίου όσο περιποιείται τα άνω άκρα της.

Σήμερα δεν άνοιξαν όλα τα κομμωτήρια καθώς ο περισσότερος κόσμος εξυπηρετήθηκε μέχρι το Σάββατο (7/11). Έτσι, η κίνηση ήταν πιο ομαλή σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, ημέρα ανακοίνωσης των νέων περιορισμών στις μετακινήσεις.

«Το μπούγιο έγινε την Παρασκευή. Μόλις άκουσαν τα μέτρα έτρεξαν όλοι. Μας έλεγαν συγγνώμη μια βαφή προλαβαίνω; Ένα μανικιούρ; Δουλεύαμε πέντε άτομα και πάλι δεν φτάναμε. Θέλαμε κι άλλα χέρια» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η τεχνίτρια νυχιών, Γεωργία Σταθοπούλου. «Σήμερα έχουν έρθει όσοι φοβόντουσαν να έρθουν όταν είχαμε πολυκοσμία. Πιο πολύ μεγάλοι άνθρωποι, ευπαθείς ομάδες» προσθέτει.

«Ανοίξαμε για να εξυπηρετήσουμε όσους έχουν ξεμείνει. Μεροκάματο δεν θα βγάλουμε, πιο πολύ εξυπηρέτηση κάνουμε», αναφέρει ο Βασίλης Θεοχάρης που εργάζεται ως κουρέας τριάντα χρόνια.

Ωστόσο, η εικόνα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και ανάλογα με το μέγεθος του κομμωτηρίου.

«Όσες ώρες να είμασταν ανοιχτά θα είχε κόσμο» λέει η Βίκυ Πέτα που διατηρεί κομμωτήριο στο Χαϊδάρι και σήμερα είχε στη βάρδια επτά άτομα. Την ίδια εικόνα περιγράφει στο ΑΠΕ και ο κομμωτής Σταμάτης Καραϊσκος, ο οποίος έχει την επιχείρηση του στην Καστέλλα. «Απέξω είναι έξι άτομα και μέσα άλλα έξι. Γύρω στα εκατόν ογδόντα ήταν τα ραντεβού την επόμενη εβδομάδα. Αυτοί δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.»

Τα κομμωτήρια μαζί με τους φούρνους, τα συνοικιακά μπακάλικα, τα καφέ που πωλούν στο χέρι, τα εστιατόρια που κάνουν διανομή, τα εφημερεύοντα φαρμακεία και τα βενζινάδικα αποτέλεσαν τις μόνες εμπορικές επιχειρήσεις που παρέμειναν εν λειτουργία σήμερα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...