Κορονοϊός: Έξι νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» – Ποιες βγαίνουν από το αυστηρό lockdown

Επεκτείνεται η λίστα των περιοχών που βρίσκονται σε καθεστώς σκληρού lockdown και στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου»), με βάση τον «Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας», όπως ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό την Παρασκευή (19/03) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου» («βαθύ κόκκινο») εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, από το Σάββατο (20/03) στις 6 το πρωί οι ακόλουθες περιοχές:

– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου.

– η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

– ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

– οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

– ο δήμος Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη από το πρωί της Πέμπτης (18/03) σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται από το πρωί του Σαββάτου (20/03) στις 6 και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Αυτές οι περιοχές βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο»

Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, «βγαίνουν» οι εξής περιοχές:

– η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

– η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

– Επιπλέον, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βγαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

– Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας «βγαίνει» από το βαθύ κόκκινο.

– Τέλος, από το βαθύ κόκκινο βγαίνει και ο δήμος Ρόδου.

Οι περιοχές αυτές εντάσσονται από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο») καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Τι ισχύει για τη Λέρο και την κοινότητα Μετοχίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου

Σημειώνεται ότι πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Πέμπτη (18/03) στις 6 το πρωί στη Λέρο μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 6 το πρωί για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19. Με το νησόι να μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου») όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (17/03).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και σκληρό lockdown ισχύουν από την Κυριακή 14 Μαρτίου και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και ώρα 06:00 στην Τοπική Κοινότητα Μετοχίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της ΠΕ Ευβοίας.

Τι είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη Παρασκευή (12/03)

Θυμηθείτε ποιες περιοχές της χώρας είχαν μπει στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου») – με βάση τον «Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας», μετά και την παράταση του αυστηρού lockdown μέχρι τους 22 του μήνα και στην Αττική, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση της Παρασκευής (12/03). Οι υπόλοιπες μπήκαν είτε παρέμειναν στο «κόκκινο» (επίπεδο “αυξημένου κινδύνου”).

Τονίζεται ότι και σε αυτές τις περιοχές, δηλαδή σε όλη τη χώρα, από την Τρίτη (16/03) και για δυο εβδομάδες, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, που ίσχυε έως τώρα, και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση. Δηλαδή σε όλη τη χώρα τα σχολεία θα είναι κλειστά για τουλάχιστον δυο εβδομάδες. 

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...