Κορονοϊός: Επιστήμονες ζητούν εθνικό lockdown λόγω της μετάλλαξης στη Βρετανία – Πώς κόλλησε ζευγάρι στον Καναδά

Την ώρα που όλο και περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, εμφανίζουν τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία από τη Νότια Αφρική (εντοπίστηκε και στην Ιρλανδία), πολλές περιοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνουν το επίπεδο των μέτρων που επιβάλλουν. Βλέπετε, η μετάλλαξη δείχνει να εξαπλώνεται ταχύτατα. Ως αποτέλεσμα, επιστήμονες από την ανεξάρτητη επιτροπή για την Covid-19 στη χώρα ζητούν την επιβολή εθνικού lockdown.

Η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς ζευγάρι κόλλησε τη μετάλλαξη χωρίς να έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό… Με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού να ξεκινάει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει ο «Guardian», lockdown επέβαλαν ήδη η Σκωτία και το βόρειο τμήμα της Ιρλανδίας. Συνολικά, περίπου 24 εκατ. άνθρωποι στην Αγγλία, δηλαδή περισσότερο από το 40% του πληθυσμού, ζουν στο επίπεδο συναγερμού 4. Αν, ωστόσο, η επιτροπή των ειδικών εισακουστεί, αυτό θα σημαίνει ότι σε ολόκληρη την επικράτεια, όλα τα καταστήματα που δεν αφορούν σε τροφοδοσία ή φαρμακεία, καθώς και κομμωτήρια και χώροι αναψυχής και διασκέδασης, θα κλείσουν. Επιπλέον, θα υπάρξουν και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Την ιδέα ενός εθνικού lockdown στηρίζουν και οι εκπαιδευτικοί, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις πως η νέα μετάλλαξη είναι ιδιαίτερα μολυσματική στα παιδιά.

Ζευγάρι κόλλησε τη μετάλλαξη χωρίς να έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό

Δύο πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης του νέου κορονοϊού που έχει παρατηρηθεί στη Μεγάλη Βρετανία εντοπίστηκαν στον Καναδά, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές του Οντάριο. Πρόκειται για ένα ζευγάρι από το Ντέραμ, το οποίο δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα, ούτε είχε επαφές με άτομα υψηλού κινδύνου, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας αυτής.

Και οι δύο τέθηκαν σε απομόνωση. Από την Κυριακή (27/12) το Οντάριο μπήκε ξανά σε lockdown πολλών εβδομάδων, λόγω της μεγάλης αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Το φάρμακο που φέρνει ελπίδες

Την ίδια ώρα, ελπίδες φέρνει, μετά το εμβόλιο, το νέο φάρμακο που δοκιμάζουν Βρετανοί επιστήμονες και το οποίο θα μπορούσε να σώσει ζωές σύμφωνα με τους ειδικούς, αφού εμποδίζει κάποιον που έχει εκτεθεί στον ιό να εκδηλώσει την λοίμωξη Covid-19. Η θεραπεία με αντισώματα θα προσδώσει άμεση ανοσία ενάντια στην ασθένεια και θα μπορούσε να χορηγηθεί ως επείγουσα θεραπεία σε ασθενείς που νοσηλεύονται και σε εργαζομένους σε κέντρα φροντίδας, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό των εστιών. Ακόμη, τα άτομα που ζουν σε νοικοκυριά όπου κάποιος νοσεί από Covid-19 θα μπορούσαν να πάρουν το φάρμακο για να διασφαλιστεί ότι δεν θα μολυνθούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Guardian», η συγκεκριμένη θεραπεία θα μπορούσε επίσης να δοθεί σε φοιτητές πανεπιστημίου, στους οποίους ο ιός εξαπλώνεται ταχύτερα επειδή ζουν, σπουδάζουν και κοινωνικοποιούνται μαζί. Το φάρμακο έχει αναπτυχθεί από το UCLH και την AstraZeneca, τη φαρμακευτική εταιρεία που μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δημιούργησε ένα εμβόλιο το οποίο αναμένεται να εγκρίνει η Ρυθμιστική Υπηρεσία φαρμάκων και υγειονομικής περίθαλψης στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα.

Η ομάδα ελπίζει ότι οι δοκιμές θα δείξουν ότι το κοκτέιλ των αντισωμάτων προστατεύει από την Covid-19 για έξι έως 12 μήνες. Οι συμμετέχοντες στη δοκιμή το λαμβάνουν σε δύο δόσεις, τη μία μετά την άλλη. Εάν εγκριθεί, θα προσφερθεί σε κάποιον που έχει εκτεθεί στον ιό τις προηγούμενες οκτώ ημέρες.

(πληροφορίες από ethnos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...