Κορονοϊός: Έπεσε στο 3,84 ο δείκτης θετικότητας – Πότε θα αρχίσει η υποχώρηση της πανδημίας (video)

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη (02/03) οι προβλέψεις που έκαναν λόγο για περισσότερα από 2.000 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τον δείκτη θετικότητας από την άλλη να «ακροβατεί» στο όριο, πέφτοντας στο 3,84 και να επιτείνει την ανησυχία.

Την ίδια ώρα που έχει πέσει, πλέον, στο τραπέζι της κυβέρνησης και των επιστημόνων «lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι οι επιστήμονες είχαν μιλήσει για αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τον Μάρτιο, αλλά αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι και η ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Η εικόνα την Τρίτη (02/03) με τα 2.353 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το 2021, αποδεικνύει ότι η χώρα «βράζει» από την πανδημία με το επίκεντρο να είναι η Αττική και τα νοσοκομεία να δοκιμάζονται.

Αναμενόμενη αύξηση, αργή αποκλιμάκωση

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο «Mega» ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, σημείωσε ότι αυτή η αύξηση κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και είχε προβλεφθεί από το προγνωστικό μοντέλο που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες.

«Σύμφωνα με το μοντέλο, αυτή θα είναι η κορύφωση του κύματος και περιμένουμε μετά τις 10 του Μάρτη να αρχίσει μια σταθεροποίηση και σιγά σιγά η αποκλιμάκωση», υπογράμμισε…

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος θα είναι αργή αλλά σταθερή, ενώ σχετικά με την ενδεχόμενη άρση μερικών περιοριστικών μέτρων, ο καθηγητής τόνισε ότι για την Αττική ημερομηνία ορόσημο ίσως να είναι η 20η του Μάρτη.

Στο 3,84 ο δείκτης θετικότητας

Από την άλλη ο δείκτης θετικότητας συνεχίζει να σκαμπανεβάσματά του. Από το σοκαριστικό 6,55 της Δευτέρας (01/03), υποχώρησε την Τρίτη (02/03) στο 3,84 και παρά την αισθητή του μείωση, η εικόνα σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων έγινε πολύ χειρότερη. Το 3,84 προέκυψε μετά από 61.255 διαγνωστικά τεστ σε όλη τη χώρα, ένα από τα υψηλότερα νούμερα από την αρχή της πανδημίας.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, το όριο συναγερμού για τους ειδικούς είναι το 4 και με βάση αυτό μπορούν να εισηγηθούν μέτρα. Τις τελευταίες δέκα ημέρες το όριο του 4 το έχουμε ξεπεράσει τρεις φορές δείγμα ότι πανδημία στη χώρα μας καλπάζει.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...