Κορονοϊός: Εντοπίστηκε το «χαμένο» κρούσμα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης στη Βρετανία – Τι ανακοίνωσαν οι Αρχές

Στον εντοπισμό ενός ατόμου είχε διαγνωστεί θετικός στο υψηλά μεταδοτικό στέλεχος της βραζιλιάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού, που δεν είχε ταυτοποιήσει μέχρι πρότινος, κατόρθωσε να φτάσει η Μεγάλη Βρετανία, όπως ανακοινώθηκε στη χώρα.

Αισιόδοξα είναι τα νέα, σχετικά με το ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόσωπο αυτό διέσπειρε τον ιό. «Ταυτοποιήσαμε επιτυχώς το εν λόγω πρόσωπο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Το καλύτερο στοιχείο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος παρέμεινε στο σπίτι του και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπό διερεύνηση ένα από τα κρούσματα βραζιλιάνικης μετάλλαξης

Σύμφωνα με τον Χάνκοκ, ο άνθρωπος αυτός εντοπίστηκε στο Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, όπου οι Αρχές αύξησαν τα τεστ ως προληπτικό μέτρο.

Οι βρετανικές αρχές είχαν κάνει γνωστό την Κυριακή (28/2) ότι δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν ένα από τα έξι κρούσματα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης, του ιδαίτερα μεταδοτικού στελέχους του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην πόλη Μανάους, στη βόρεια Βραζιλία, και είναι γνωστό ως P1.

Ήταν η πρώτη φορά που το στέλεχος της μετάλλαξης αυτής είχε εντοπιστεί στη Βρετανία και στις Αρχές σήμανε συναγερμός για εντατικές έρευνες, ώστε να βρουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Μάλιστα, ο άνθρωπος αυτός, που έχει μολυνθεί από το στέλεχος αυτό, ζούσε μαζί και με πρόσωπα που είχαν προσφάτως επιστρέψει από τη Βραζιλία, εξήγησε η αξιωματούχος των βρετανικών υγειονομικών υπηρεσιών, Σούζαν Χόπκινς.

Στο «κόκκινο» η Βραζιλία εξαιτίας της μετάλλαξης

Εντωμεταξύ, το σύστημα υγείας της Βραζιλίας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, ενώ οι επιστήμονες αποδίδουν την έξαρση των κρουσμάτων στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα και πλέον έχει εντοπιστεί σε πάνω από 20 κράτη.

Γιατί είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η νέα παραλλαγή

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν πρόσφατα δεδομένα που δείχνουν ότι το στέλεχος αυτό που πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Manaus είναι όχι μόνο πιο μολυσματικό, αλλά μπορεί να μολύνει άτομα που έχουν αναρρώσει από άλλα στελέχη.

Πολλές μελέτες εμβολίων δείχνουν, ότι ενώ δεν προστατεύουν από τη λοίμωξη, παρέχουν προστασία έναντι της σοβαρότερης μορφής της λοίμωξης. Το στέλεχος αυτό έχει ήδη ξεφύγει από τα σύνορα της χώρας σε πάνω από είκοσι άλλες χώρες και τις ΗΠΑ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...