Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα σε εκτροφεία βιζόν στην Πολωνία

Καταγράφηκαν 18 κρούσματα του νέου κορονοϊού μεταξύ εργαζομένων σε εκτροφεία βιζόν στην Πολωνία, καθώς συνεχίζουν να πραγματοποιούνται έλεγχοι στα ζώα αυτά. Οι υγειονομικές και κτηνιατρικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν την Παρασκευή 20/11 ότι δεν εκτιμούν πως οι εργαζόμενοι μολύνθηκαν από τα ζώα.

Η Πολωνία ξεκίνησε τη διεξαγωγή τεστ στα βιζόν που εκτρέφονται στη χώρα και στους εργαζόμενους στις μονάδες εκτροφής νωρίτερα τον Νοέμβριο, μετά τον εντοπισμό μετάλλαξης του νέου κορονοϊού σε βιζόν που εκτρέφονται στην Δανία, ο οποίος οδήγησε και στη σφαγή τους σε πανεθνικό επίπεδο.

Η αρχή υγειονομικής επιθεώρησης της Πολωνίας γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκαν 18 κρούσματα νέου κορονοϊού μεταξύ εργαζομένων στα εκτροφεία, που δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Όπως σημείωσε άλλωστε σε ανακοίνωσή της. «Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας βάσιμος λόγος για να συμπεράνουμε ότι πηγή προέλευσης της μόλυνσης αυτών των 18 κρουσμάτων ήταν τα βιζόν».

Οι κτηνιατρικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ότι έδωσαν εντολή για τη διεξαγωγή τεστ σε 18 αγροκτήματα σε τέσσερις διοικητικές περιοχές της χώρας. Ωστόσο, ομάδες της βιομηχανίας αντιτάχθηκαν έντονα στις εξετάσεις, ανησυχώντας ότι αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σφαγή των μινκ που εκτρέφονται σε όλη τη χώρα.

Η Πολωνία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς γούνας βιζόν στον κόσμο, καθώς έχει 354 μονάδες στις οποίες εκτρέφονται περίπου 6 εκατομμύρια μινκ.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...