Κορονοϊός: Ένα μνημόσυνο πίσω από τη νέα «έκρηξη» κρουσμάτων στην Κοζάνη

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη, γεγονός που έχει οδηγήσει τους ειδικούς να εξετάζουν περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων.

Χαρακτηριστικά, βρέθηκε τέταρτη στη λίστα των πόλεων με τα περισσότερα κρούσματα την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου με 60 συνολικά, ενώ την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου εντοπίστηκαν 47 ακόμη περιπτώσεις με την περιοχή να βρίσκεται στην πέμπτη θέση ημερήσιων κρουσμάτων της Ελλάδας.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική και για τον λόγο αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αποκλειστικό θέμα της σύσκεψης ήταν οι εξελίξεις στο «μέτωπο» της πανδημίας.

Το «ένοχο» μνημόσυνο

Για τις συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην Κοζάνη, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας.

Ερωτηθείς σχετικά με τους παράγοντες που οδήγησαν στη νέα έξαρση κρουσμάτων, ο κ. Μαλούτας απάντησε «προφανώς υπάρχουν κάποιοι πυρήνες. Είχαμε πρόσφατα σε ένα χωριό ένα μνημόσυνο και είχαμε σημαντική διασπορά και αλλάζει και μέσα στο νομό η κατανομή των εξάρσεων. Στο πρώτο κύμα η αιχμή του δόρατος ήταν η Κοζάνη, τώρα είναι οι άλλες περιοχές».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «πλέον τα κρούσματα είναι δίπλα μας, είναι στην οικοδομή μας, είναι ο γνωστός μας. Έχουμε κόσμο που μετακινείται πολύ στην Κοζάνη και για δουλειά. Υπάρχει κινητικότητα».

Σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης, ο δήμαρχος τόνισε πως «το νοσοκομείο είναι σε εξαιρετικά οριακή κατάσταση. Κάναμε διακομιδές σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τώρα ευτυχώς αυτό το κύμα δεν έχει φτάσει ακόμα στο peak της. Αυτή την περίοδο στο νομό έχουμε έξαρση. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες να περιορίσουμε τον ιό και σίγουρα η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη, θα συμβάλει σε αυτό, τώρα αν χρειάζεται να κάνουμε και κάτι άλλο ιδιαίτερο να το ακούσουμε και αυτό από την πλευρά της κυβέρνησης»

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...