Κορονοϊός: Έλληνας γιατρός καταγράφει τον εμβολιασμό του στη Βρετανία (video)

Καθώς οι εμβολιασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βρετανία, μεταξύ των ατόμων που προχωρούν στη λήψη του εμβολίου κατά της Covid-19, βρίσκονται και έλληνες κάτοικοι της χώρας.

Όπως θα γίνει σε πολύ λίγο διάστημα και στην Ελλάδα έτσι και στη Βρετανία ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει με τους υγειονομικούς. Κατά συνέπεια έλληνες γιατροί που εργάζονται σε νοσοκομεία της Βρετανίας προχώρησαν σε εμβολιασμό.

Ο Αλέξανδρος Μαρινάκης, ένας αναισθησιολόγος-εντατικολόγος από την Κρήτη, που εργάζεται στο Nottingham University Hospital και αποφάσισε να καταγράωει σε βίντεο τον δικό του εμβολιασμό.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, διευκρίνισε πως θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα ότι είναι από τους πρώτους που εμβολιάζονται με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Οι δηλώσεις του:

«Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Αγγλία έχει δοθεί προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι οι υγιείς ηλικιωμένοι και όλο το νοσοκομειακό προσωπικό. Ο εμβολιασμός εδώ οργανώνεται σε τμήματα ανά πόλη και κάθε άτομο που πληροί τα κριτήρια προτεραιότητας κλείνει ραντεβού και έχει κατ’ ιδίαν ενημέρωση από ειδικούς για όλη την πορεία».

Το σημαντικό είναι στην Ελλάδα η πρώτη παραλαβή να είναι επαρκής γιατί είναι μεγάλος ο αριθμός των ευαίσθητων ομάδων στους οποίους πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Φυσικά σεβόμενοι πάντα το δικαίωμα αυτονομίας της απόφασης κάθε πολίτη γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξει επαρκής ενημέρωση».

Βίντεο: zarpanews.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...