Κορονοϊός: Έλεγχοι μέχρι και σε οίκους ανοχής – Πρόστιμα «φωτιά»

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.786 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν 10.099 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 687 των 150 ευρώ.

Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ συνεχίζονται ακάθεκτοι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, με τις Αρχές να πραγματοποιούν εφόδους ακόμα και σε… οίκους ανοχής και γυμναστήρια που λειτουργούσαν παρανόμως.

Ενδεικτικά, την Τρίτη 24/11 πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο συνολικά 54.776 έλεγχοι, από τους οποίους οι 3.216 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 2.006 παραβάσεις και συνέλαβαν 61 άτομα.

Αναλυτικότερα

Βεβαιώθηκαν 1.419 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Τα περισσότερα (482) ήταν στην Αττική, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη (150), η Στερεά Ελλάδα (149), η Δυτική Ελλάδα (99) και η Κεντρική Μαδεδονία (96).

Από την αρχή του νέου lockdown έχουν βεβαιωθεί συνολικά 20.875 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης. Όσον αφορά στη μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 500 πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων 160 στην Αττική.

Έλεγχοι σε οίκους ανοχής και όχι μόνο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν στην Αττική τέσσερα πρόστιμα των 5000 ευρώ σε δύο οίκους ανοχής, καθώς και ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα επίπλων για παράβαση αναστολής λειτουργίας.

26 συλλήψεις σε οίκο ανοχής στην Ομόνοια

Συνολικά, 15 άνδρες και 11 γυναίκες, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σε παράνομο οίκο ανοχής σε διώροφο κτήριο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, τα άτομα αυτά σφράγισαν από μέσα την κεντρική είσοδο και τις εσωτερικές πόρτες, προκειμένου να αποτρέψουν τον επικείμενο έλεγχο.

Στη συνέχεια, οργανώθηκε επιχείρηση εισόδου στο κτήριο, με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής. Στο χώρο εντοπίστηκαν δύο γυναίκες, ως προσωρινά υπεύθυνες, να λειτουργούν τον οίκο ανοχής ο οποίος είχε σφραγιστεί, εννέα γυναίκες ως εργαζόμενες και δεκαπέντε άνδρες ως πελάτες, παραβιάζοντες όλοι τις διατάξεις περί αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Σε όλους τους συλληφθέντες επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ στον εκμισθωτή και ιδιοκτήτη του κτιρίου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και στις προσωρινά υπεύθυνες πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε βάρος επτά εκ των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Επιπλέον εκδόθηκαν

  • δύο πρόστιμα από 3.000 ευρώ σε υπευθύνους γυμναστηρίου και οίκου ανοχής για παράβαση αναστολής λειτουργίας
  • ένα πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης διεξαγωγής παράνομου τυχερού παιγνίου στη Στερεά Ελλάδα
  • πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ταβέρνα για παράβαση αναστολής λειτουργίας στη Δυτική Ελλάδα
  • πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καφέ – μπαρ για παράβαση αναστολής λειτουργίας καθώς
  • πρόστιμο 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος στην Κρήτη
  • πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καφενείο για παράβαση αναστολής λειτουργίας, στην Κεντρική Μακεδονία
  • πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα σιδερικών για παράβαση αναστολής λειτουργίας
  • πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης διεξαγωγής παράνομου τυχερού παιγνίου.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 135 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 181 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...