Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σε συνέδριο «swingers» στη Νέα Ορλεάνη

Δεκάδες άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, ύστερα από επίσκεψή τους σε ένα συνέδριο swingers στη Νέα Ορλεάνη, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «εκδήλωση υπερ-μετάδοσης» από αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την Guardian, στη συγκέντρωση, που ονομάζεται «Naughty in N’awlins», συμμετείχαν πάνω από 250 άτομα στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ έλαβε χώρα παρά τα αυξημένα κρούσματα στην Πολιτεία της Λουιζιάνα εκείνη την εποχή.

Ένας από τους 41 συνολικά μολυσμένους swingers νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον διοργανωτή της εκδήλωσης, Μπομπ Χάναφορντ.

«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω στο παρελθόν, δεν θα διοργάνωνα ξανά αυτό το γεγονός», έγραψε ο ίδιος. «Δεν θα το έκανα ξανά αν ήξερα τότε αυτό που ξέρω τώρα. Με βαραίνει και θα συνεχίσει να με βαραίνει έως ότου όλοι είναι 100% καλά».

Η συμμετοχή στην εκδήλωση Naughty in N’awlins ήταν, πάντως, πολύ μικρότερη από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Περίπου 2.000 άτομα παρακολούθησαν το event το 2019 και περίπου 250 πραγματοποίησαν το ταξίδι φέτος.

Ο Χάναφορντ ισχυρίζεται ότι στο συνέδριο επιβλήθηκαν οι απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις ενώ κρατήθηκαν και ημερολόγια επαφών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες είχαν κάνει πριν τεστ για κορονοϊό και το 50% είχε ήδη αντισώματα.

Ο διοργανωτής αποδίδει τα πολλά κρούσματα στον εφησυχασμό, καθώς το πολυήμερο γεγονός έφτασε στο τέλος του.

Εξήγησε ακόμη πως «Σχεδόν κάθε κρούσμα, παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ επιμελής τις δύο πρώτες μέρες και στη συνέχεια χαλάρωσε λίγο».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...