Κορονοϊός: Έκλεισε συμφωνία η ΕΕ και για το εμβόλιο της CureVac – Ποια θα είναι η τιμή του εμβολίου της Moderna (video)

Την πέμπτη συμφωνία της ΕΕ για εμβόλιο κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Όπως ανέφερε η ευρωπαία αξιωματούχος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα νέο συμβόλαιο για εμβόλια κατά του κορονοϊού με τον γερμανικό φαρμακευτικό όμιλο CureVac ενώ ελπίζει να υπογράψει ένα έκτο «σύντομα» με την αμερικανική Moderna.

«Λίγες ημέρες μετά το συμβόλαιό μας με την BioNTech και Pfizer, με χαρά ανακοινώνω μια νέα συμφωνία. Η νέα σύμβαση με την CureVac θα μας επιτρέψει να αγοράσουμε έως 405 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Πρόκειται για το πέμπτο συμβόλαιο με μια φαρμακευτική εταιρεία για το χαρτοφυλάκιό μας των εμβολίων κατά της Covid-19», υπογράμμισε η επικεφαλής της Κομισιόν.

«Και εργαζόμαστε σε μια έκτη (συμφωνία) με τη Moderna, με την οποία έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις διερευνητικές συζητήσεις. Ελπίζουμε ότι θα ολοκληρώσουμε αυτό το συμβόλαιο σύντομα», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε ημέρες ανακοινώθηκε η επισφράγιση της συμφωνίας με τις Pfizer/BioNTech για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους κατά της Covid-19.

Η τιμή του εμβολίου της Moderna

Σε ποια τιμή θα διατεθεί, ωστόσο, το εμβόλιο της Moderna, αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ; Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, οι συζητήσεις για τη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών έχει φτάσει στο νομικό στάδιο με το θέμα της τιμής να μην είναι εμπόδιο.

Η τιμή που διαπραγματεύθηκε ήταν κάτω από 25 δολάρια η δόση γράφει το Reuters ενώ η Moderna δεν ήθελε να σχολιάσει το θέμα.

Σύμφωνα με το Reuters η ΕΕ βρίσκεται σε συζητήσεις και με τη Moderna από τον Ιούλιο.

Μέχρι στιγμής η ΕΕ εκτός από την CureVac και την Pfizer/BioNTech, έχει συμφωνήσει με την AstraZeneca και την αμερικανική Johnson & Johnson (έως 400.000.000 δόσεις από την κάθε μία) και την Sanofi-GSK (έως 300.000.000 δόσεις) προκειμένου να αγοράσει εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...