Κορονοϊός: Έκλεισαν τμήματα δημοτικών λόγω κρουσμάτων (video)

Μόλις τρεις ημέρες μετά την επιστροφή των μικρών μαθητών στα θρανία, ο κορονοϊός «χτύπησε» τμήματα δημοτικών σχολείων, με συνέπεια αυτά να παραμείνουν και πάλι κλειστά για τις επόμενες ημέρες, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων της νόσου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, από την Τρίτη 12/1 έως και τις 24/1 θα παραμείνει κλειστό το τμήμα της τρίτης Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου ενώ έως τις 25 του μήνα δεν θα λειτουργεί το τμήμα της δευτέρας Δημοτικού των «Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη», στη Λάρισα.

Επιπλέον, από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του, το 2ο Δημοτικό Σχολέιο Πόλεως Καλύμνου.

Παράλληλα, την ίδια μέρα έκλεισε και τμήμα του 3ου δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό η εκπαιδευτικός.

Μιλώντας στο Mega, η διευθύντρια του σχολείου εξήγησε ότι η συγκεκριμένη δασκάλα ήταν ασυμπτωματική και κατόπιν ενημέρωσης ότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, έλειψε κατά τη δεύτερη μέρα του σχολείου, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ.

Τα μέτρα πρόληψης στα σχολεία

  • Υπενθυμίζεται πως κατά την επιστροφή τους στο σχολείο, οι μαθητές πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Όσα από τα κτήρια διαθέτουν περισσότερες από μία εισόδους, καλούνται να τις χρησιμοποιούν.
  • Ειδικά μέτρα αφορούν στα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών, ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.
  • Ακόμη, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...