Κορονοϊός: Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια στη Θεσσαλονίκη (video)

Σε συνέχεια του «ταξιδιού» των εμβολίων στις ελληνικές πόλεις, ενόψει της δεύτερης ημέρας για το σχέδιο «Ελευθερία», συνολικά 250 δόσεις από το παρασκεύασμα της Pfizer έφτασαν Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνοδείας από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν 40 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό και τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, ενώ μέχρι το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να εμβολιαστούν ακόμη 210 άτομα κατά προτεραιότητα που έχει οριστεί και αφορά τους εργαζόμενους που ασχολούνται με περιστατικά covid-19 και τους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και σταδιακά σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από 40-50 άτομα ημερησίως.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να διανεμηθεί στη Θεσσαλονίκη ακόμη μια παρτίδα όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνει τον αριθμό των 3.500 δόσεων.

Εκτός από το ΑΧΕΠΑ διανομή εμβολίων πραγματοποιήθηκε και προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό τους.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...