Κορονοϊός: Δύσκολη η κατάσταση στη Βρετανία – Λεωφορεία μετατρέπονται σε ασθενοφόρα στο Λονδίνο

Δύο κόκκινα λεωφορεία – από τα χαρακτηριστικότερα σύμβολα του Λονδίνου- έχουν μετατραπεί σε ασθενοφόρα, προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη που παρουσιάζεται στο σύστημα υγείας, στη μάχη που δίνεται με τον κορονοϊό.

Η εταιρία που τα διαχειρίζεται, αναφέρει ο «Guardian», τα δάνεισε στο εθνικό σύστημα υγείας για την μεταφορά ασθενών στο έκτακτο νοσοκομείο «Ναιτινγκέιλ».

Τα λεωφορεία μπορούν να μεταφέρουν έως και τέσσερις ασθενείς, καθώς αφαιρέθηκαν όλες οι θέσεις επιβατών απ’ αυτά και έχουν εξοπλιστεί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, από αναπνευστήρες έως φιάλες οξυγόνου και μόνιτορ.

Το ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό που θα τα στελεχώσει ανήκει στο τακτικό προσωπικό μονάδων εντατικής θεραπείας του ΕΣΥ ωστόσο οι οδηγοί είναι οδηγοί λεωφορείων που είχαν ειδική εκπαίδευση και έχουν εμβολιαστεί ώστε να μην κινδυνεύουν να νοσήσουν από CoViD-19.

Η βοήθεια θα είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη στις υπηρεσίες υγείας — και ιδιαίτερα των ασθενοφόρων, που το δεύτερο κύμα των μολύνσεων δοκίμασε τις αντοχές τους.

Τι ισχύει για τον εμβολιασμό

Έως τώρα έχουν εμβoλιαστεί 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή 2,64 εκατομμύρια περισσότεροι από την τελευταία εβδομάδα, πραγματοποιώντας 200 εμβολιασμούς το λεπτό, όπως είπε ο υπουργός υγείας Ματ Χάνκοκ.

Εξήντα πέντε νέα κέντρα εμβολιασμού έχουν ανοίξει στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου ενός τζαμιού στο Μπέρμινγχαμ και ενός κινηματογράφου στο Έιλσμπερι.

Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι ο ανισομερής εμβολιασμός ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, καθώς αρκετοί άνω των 80 ετών ακόμη περιμένουν να εμβολιαστούν, όπως προχωρά ο εμβολιασμός σε άνω των 70 και νεότερους σε ευάλωτες ομάδες.

Εν τω μεταξύ, μελέτη του Ιμπέριαλ Κόλετζ δείχνει ότι το τρίτο λοκντάουν της Αγγλίας δεν λειτουργεί. Η μελέτη μαζικής δοκιμής REACT-1 υπολόγισε ότι το 1,58 τοις εκατό του πληθυσμού της Αγγλίας είχε ήδη κορονοϊό τις πρώτες 10 ημέρες του λοκντάουν και προκάλεσε φόβους ότι οι ισχύοντες περιορισμοί δεν είναι αρκετά σκληροί για τον περιορισμό των μολύνσεων από το έως και 70% πιο μεταδοτικό στέλεχος της Αγγλίας.

Πηγή: ΕΡΤ (ert.gr), Guardian

Φωτογραφίες.: Go Ahead London

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...