Κορονοϊός: Δραματικές εξελίξεις με AstraZeneca – Η μείωση των εμβολίων είναι 75% και όχι 60%

Στα… άκρα έχουν φτάσει οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την «AstraZeneca» αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για τον κορονοϊό. Όπως μετέδωσε, μάλιστα, ο «ΣΚΑΪ», που επικαλείται πληροφορίες από την ΕΕ, η μείωση στις παραδόσεις των δόσεων είναι ακόμη μεγαλύτερη και δεν είναι 60% αλλά υπολογίζεται σε 75%. Αυτά τα γεγονότα τινάζουν, ουσιαστικά, στον «αέρα» τον προγραμματισμό της ΕΕ για τους εμβολιασμούς, καθώς είχε στηριχθεί στο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Την ίδια ώρα, που τη μορφή «θρίλερ» έχει λάβει κατά τις τελευταίες ημέρες το θέμα της παράδοσης των εμβολίων για τον κορονοϊό, μεταξύ Κομισιόν και φαρμακευτικών εταιρειών. σαφές και αυστηρό μήνυμα στις εταιρείες έστειλε η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, αναφορικά με το ζήτημα, το οποίο προέκυψε με την AstraZeneca και την καθυστέρηση του προϊόντος της προς τις χώρες της ΕΕ.

Όπως τονίστηκε στο ρεπορτάζ του «ΣΚΑΪ, η «AstraZeneca» προσήλθε μεν στο τραπέζι του διαλόγου εντούτοις εκπροσωπείται από μόλις ένα άτομο και όχι από υψηλόβαθμα στελέχη της.

Όπως αναφέρθηκε, αυτά τα γεγονότα τινάζουν ουσιαστικά στον αέρα τον προγραμματισμό της ΕΕ για τους εμβολιασμούς καθώς είχε στηριχθεί στο εμβόλιο της «AstraZeneca» το οποίο είναι πιο φθηνό και πιο εύκολο στην αποθήκευσή του. Όπως σημείωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος η Ευρώπη είναι «στο σκοτάδι» αναφορικά με το τι θα γίνει στο επόμενο τρίμηνο.

Η Κομισιόν «τρίζει τα δόντια» στην AstraZeneca: Έχουμε τα μέσα να μάθουμε τι συμβαίνει

Τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕ για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την «ΑstraZeneca» τόνισε, νωρίτερα, η επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, σε συνέντευξη Τύπου, ενώ μίλησε για «ανεπαρκείς εξηγήσεις από την εταιρεία» οι οποίες προκάλεσαν «βαθιά δυσαρέσκεια στα κρατών μελών».

«Τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενωμένα στο ότι η AstraZeneca πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία μας», υπογράμμισε η Ευρωπαία επίτροπος.

Προσέθεσε δε ότι «οι φαρμακευτικές εταιρείες, όσοι παράγουν εμβόλια, έχουν ηθικές, κοινωνικές ευθύνες και ευθύνες συμβολαίων, τις οποίες πρέπει να τηρήσουν».

Επισήμανε ότι η «άποψη της “ΑstraZeneca” ότι δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει παραδόσεις, επειδή υπογράψαμε μια συμφωνία «βέλτιστης προσπάθειας» δεν είναι ούτε σωστή ούτε αποδεκτή», ενώ σημείωσε ότι «οι εταιρείες δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ δεν έχει τα μέσα να μάθει τι συμβαίνει».

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται, ενώ έγινε γνωστό την Τρίτη (27/01) ότι οι «Pfizer/BioNTech» θα συνεργαστούν με τη γαλλική εταιρία «Sanofi». Με στόχο την παραγωγή 100 εκατ. εμβολίων αποκλειστικά για την Ευρώπη.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...