Κορονοϊός: Δωρεάν rapid tests την Κυριακή σε Πεδίον του Άρεως και Σύνταγμα

Στο Πεδίον του Άρεως και στο Σύνταγμα πραγματοποιούνται την Κυριακή (07/03) δειγματοληπτικά rapid tests κορονοϊού από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Οι έλεγχοι στο Σύνταγμα γίνονται στην πλατεία και στον σταθμό του μετρό, από τις 10:00 έως τις 15:00, από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 1.

Στο Σύνταγμα ήταν προγραμματισμένο να βρεθούν το πρωί της Κυριακής (07/03) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Στο Πεδίον του Άρεως τα rapid test γίνονται από κινητές ομάδες του ΙΣΑ και της περιφέρειας Αττικής. Τα τεστ πραγματοποιούνται από τις 10:00 έως τις 14:30 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο του πάρκου, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας 9 με την οδό Μαυρομματέων.

Το Σάββατο (06/03) οι Κινητές Ομάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν 190 δειγματοληπτικά τεστ στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Τη δράση συντόνισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δ. Τομέα Λ. Κοσμόπουλος, ενώ το σημείο επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Ελευσίνας Α. Οικονόμου.

Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ), το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί να διενεργήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο σύνολο των Διοικητικών Δομών της Περιφέρειας Αττικής, Κοινωνικές Δομές αλλά και Μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.

Σημειώνεται πως στη διαδικασία αυτή, εκτός από τα Rapid Tests προβλέπεται και δυνατότητα ελέγχων με μοριακή τεχνική προς επιβεβαίωση, πιθανών θετικών κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα στην Αττική καθημερινά ξεπερνούν τα 1.000. Από τις 2.301 μολύνσεις που ανακοίνωσε το Σάββατο (06/03) ο ΕΟΔΥ, οι 1.153 εντοπίστηκαν σε αυτή την περιφέρεια. Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, όπου καταγράφηκαν 288 κρούσματα στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...