Κορονοϊός: Διαψεύδει ο Πέτσας τα σενάρια για… άμεσο lockdown στην Αττική (video)

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ξανά ότι η Αττική δεν είναι κοντά στο «λουκέτο», αν και στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν την πιθανότητα ενός ολικού lockdown, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα. Με βάση τις τρεις ζώνες που έχει χωριστεί η χώρα στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε στο «OPEN TV» ότι «θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις». «Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Πέτσας.

Οριστικά λοιπόν, θα έχει ανακοινωθεί αν θα πάμε σε lockdown μέχρι την επόμενη Παρασκευή (3/08), κάτι που ανέφερε σε ρεπορτάζ του και το «Open TV».

Σε ό,τι αφορά στις άλλες περιοχές που παρουσιάζουν έκρηξη κρουσμάτων, η Λάρισα φαίνεται πως θα προλάβει την Αττική, με τοπικό lockdown αλά… Θεσσαλονίκη.

Μέχρι να έρθει το lockdown, το σενάριο για απαγόρευση εξόδου από την Αττική, για να μην «γκριζάρουν» οι εκδρομείς ό,τι έχει μείνει «καθαρό» στους όμορους νομούς, ύστερα από τις εκδρομές… διασποράς σε Εύβοια, Αράχωβα που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Μέχρι την Παρασκευή (06/11) 0αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση εξόδου από το νομό Αττικής για να «σωθούν» οι όμορες περιφέρειες. «Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε ανάλογα μέτρα αν χρειαστεί» επισήμανε σχετικά ο Στέλιος Πέτσας.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι οδεύουμε προς λουκέτο και στην Αττική, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν τα πάντα, πλην των σχολείων. Ολες οι βαθμίδες θα παραμείνουν ανοιχτές, όμως αν «στραβώσει» κι άλλο το κλήμα και μετά την επιβολή του διαφαινόμενου lockdown, τότε θα κλείνουν κλιμακωτά οι βαθμίδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς γενικού lockdown από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης (03/11), μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην πόλη για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού με αποτέλεσμα οι οι καφετέριες να μην έχουν την εικόνα που έχουμε συνηθίσει, ο κόσμος στον δρόμο να είναι περιορισμένος και η αγορά άδεια.

Η πόλη είχε ζωή μέχρι να αποφασιστεί το καθολικό lockdown για τον νομό, όταν και μπήκε στη ζωή μας και η «γκρι» ζώνη στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Η Αττική την Τρίτη (03/11) σημείωσε αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με βάση την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...