Κορονοϊός: Διαψεύδει ο ΕΟΦ τα περί απόσυρσης πατρίδας εμβολίου της AstraZeneca στην Ελλάδα

Σε ξεκάθαρη διάψευση της είδησης που μετέδωσε πρακτορείο ειδήσεων της Λετονίας, σύμφωνα με την οποία τέθηκε προς απόσυρση παρτίδα εμβολίου της AstraZeneca (το οποίο θα χορηγείται πλέον στους πολίτες άνω των 65 ετών και στη χώρα μας) από την Ελλάδα, προχώρησε ο ΕΟΦ το μεσημέρι της Τετάρτης (10/3).

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό από το λετονικό πρακτορείο, η Ελλάδα και ορισμένες ακόμα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάγωσαν προληπτικά τη χρήση της παρτίδας με αριθμό ABV5300, καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι είναι ελαττωματική.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca στην Ελλάδα, ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η παραγωγός εταιρεία, καθώς και ο Αυστριακός Οργανισμός Φαρμάκων, δεν σχετίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα και τον εμβολιασμό με ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στην Αυστρία».

Τι προηγήθηκε

Σημειώνεται ότι ο συναγερμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο, προκλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από τον θάνατο μιας 49χρονης γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της με το προϊόν της AstraZeneca. Η άτυχη γυναίκα, παρουσίασε διαταραχές της πήξης του αίματος.

Επίσης, την περασμένη Κυριακή, η Αυστρία προχώρησε σε παύση των εμβολιασμών με την συγκεκριμένη παρτίδα στην χώρα προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του περιστατικού και του εμβολίου. Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Γραφείο της χώρας για την ασφάλεια και την υγεία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμα που να συνδέουν τις επιπλοκές αυτές με τον εμβολιασμό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...