Κορονοϊός: Δεν θα επιλέγουν οι πολίτες το εμβόλιο που θα κάνουν – Τι δήλωσε ο Κοντοζαμάνης

Στα διαφορετικά εμβόλια κατά της Covid -19, την αποτελεσματικότητά τους, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο θα τα λάβουν οι πολίτες, αναφέρθηκε  ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι πολίτες όπως δεν επιλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης, έτσι δεν θα διαλέγουν και ποιο εμβόλιο για τον κορονοϊό θα κάνουν.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι 1018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται με σκοπό να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί μέσα σε λίγες μέρες.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι εφόσον ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Όσον αφορά στην ταχύτητα που θα γίνουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, ανέφερε ότι η μέγιστη δυνατότητα είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα, οι οποίοι όμως δεν θα γίνονται στα φαρμακεία. Εκεί, οι πολίτες μέσω ραντεβού και μόνο θα μπορούν να εμβολιάζονται.

Τέλος, ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτο κύμα πανδημίας τονίζοντας ότι πρέπει να δείξουμε όλοι προσοχή για να το αποφύγουμε.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...