Κορονοϊός: Χιλιάδες Γάλλοι καταφεύγουν στην Ισπανία για… ποτό και διασκέδαση

«Ένας τουρίστας στους πέντε, στη Μαδρίτη, είναι Γάλλος», αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, αφού στην ισπανική πρωτεύουσα τα εστιατόρια, τα μουσεία και τα μπαρ είναι ανοιχτά, σε αντίθεση με τη Γαλλία.

Πράγματι, σε πολλές περιοχές της Ισπανίας, τα μουσεία, οι όπερες, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ έμειναν ανοιχτά. Δεκάδες εκατοντάδες γάλλοι τουρίστες καταφθάνουν καθημερινά για να απολαύσουν αυτόν τον αέρα ελευθερίας.

«Έτσι είναι η πραγματική ζωή, κι αυτό μας λείπει στη Γαλλία. Περισσότερη μπύρα, περισσότερη ελευθερία», αναφέρουν Γάλλοι τουρίστες στη Μαδρίτη, μιλώντας στο κανάλι «BFMTV».

Στην Ισπανία η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει στις 22:00 ή 23:00 το βράδυ, ανάλογα με τις περιοχές και κάθε περιοχή είναι ελεύθερη να πάρει ή όχι επιπλέον τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Κάποιοι έχουν κλείσει τα εστιατόρια και τα μπαρ, άλλοι μείωσαν τις ώρες εργασίας και κάποιοι κλείνουν τα καταστήματα στις 21:00 το βράδυ. Αυτό επιτρέπει στους τουρίστες να φάνε κανονικά στο εστιατόριο, και να πιούν στο μπαρ, σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, πράγμα που απαγορεύεται στη Γαλλία. Στα νυχτερινά κέντρα, οι πελάτες πρέπει να κάθονται στο τραπέζι τους και δεν επιτρέπεται ο χορός.

Από τη στιγμή που άνοιξε η αγορά στη Μαδρίτη, χιλιάδες Γάλλοι τουρίστες γέμισαν τα καταλύματα και την πόλη, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Περίπου ένα χρόνο από την επιβολή του πρώτου lockdown, η κούραση και η αγανάκτηση για τα μέτρα είναι πλέον προφανής στη Γαλλία. Κύριος προορισμός είναι η ισπανική πρωτεύουσα, όπου τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν ανοιχτά.

Σε ορισμένες επαρχίες της Ισπανίας, τα μουσεία, τα θέατρα, τα κλαμπ και τα εστιατόρια είναι, μάλιστα, ανοιχτά, παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

«Όλα είναι ανοιχτά. Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και επωφελούμαστε. Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση μόλις κάθισα σε ένα τραπέζι για καφέ», δήλωσε γαλλίδα τουρίστρια στο «L’Indépendant». Η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 22:00 το βράδυ και 6 το πρωί δεν εμποδίζει την διασκέδαση. Η Edu Luna, ιδιοκτήτρια εστιατορίου τάπας, στη Μαδρίτη, εκτιμά ότι οι Γάλλοι εκπροσωπούν πλέον τα έξι στα δέκα τραπέζια στο κατάστημά της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Ισπανίας, το οποίο δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο, μαζικά καταφθάνουν οι Γάλλοι τουρίστες και ακολουθούν Βρετανοί και Γερμανοί. «Είχαμε κουραστεί να μην κάνουμε τίποτα. Θέλαμε να κάνουμε ένα ταξίδι και να ζήσουμε φυσιολογικά. Η ζωή είναι ωραία εδώ», δηλώνει ο Théo Perucci, 22 ετών.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα κορονοϊού είναι τέσσερις φορές περισσότερα από εκείνα του Παρισιού (796 κρούσματα ανά 100 000 κατοίκους), η Μαδρίτη, καθώς και πολλές άλλες περιοχές της Ισπανίας, αποφάσισαν να ανοίξουν την οικονομία. Η Ισπανία έφθασε την Παρασκευή τα 2,95 εκατομμύρια κρούσματα και τους 61.300 θανάτους, ενώ η Γαλλία τα 3,29 εκατομμύρια κρούσματα και τους 78.600 θανάτους.

Ας σημειωθεί ότι η Ισπανία είχε κλείσει τα σύνορά της ως τον Ιούνιο του 2020, για τρεις μήνες, για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά τα άνοιξε εκ νέου θέλοντας να προσελκύσει τουρίστες. Στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ προβλέπεται πρόστιμο εκατό ευρώ για τους παραβάτες. Η είσοδος στα θέατρα, κινηματογράφους, πισίνες και ξενοδοχεία είναι ελεύθερη, με περιορισμό ατόμων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...