Κορονοϊός: Χάος στο νοσοκομείο Διδυμότειχου – 50 εργαζόμενοι εκτός υπηρεσίας

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπως ανέφερε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων ΠΟΕΔΗΝ, διά μέσου του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου.

Το νοσοκομείο έχει αναγκαστεί να αναστείλει βασικές λειτουργίες του εξαιτίας της διασποράς του νέου κορονοϊού. Παράλληλα 50 εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό, όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, είναι πως εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων, πλέον οι ασθενείς διατρέχουν κίνδυνο.

Μάλιστα, τρεις εκ των 50 εργαζομένων που έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας νοσούν από Covid-19, ένας είναι διασωληνωμένος και δύο βρίσκονται σε μονάδα λοιμώξεων.

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου είναι εκτός ελέγχου. Στους 220 υπαλλήλους που διαθέτει, οι 50 είναι εκτός υπηρεσίας. Οι περισσότεροι εξ αυτών νοσούν και οι υπόλοιποι έχουν τεθεί σε καραντίνα. Κανείς δεν ενημερώνει επίσημα. Ένας γιατρός του νοσοκομείου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και δύο ακόμη (ένας γιατρός και ένας βοηθός θαλάμου) στη μονάδα αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης», τονίζει ο κ. Γιαννάκος και συνεχίζει:

«Υπάρχει μεγάλη ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού που ξεκίνησε από τη χειρουργική κλινική. Βρέθηκαν 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στη χειρουργική κλινική και σχεδόν όλο το προσωπικό της. Κάποιοι εμφάνισαν συμπτώματα και έτσι ξεκίνησε η ιχνηλάτηση. Δεν γίνονταν τεστ προληπτικά στο προσωπικό. Ξεκίνησαν τώρα που ξέφυγε ο ιός. Στους ασθενείς μόνο rapid test γίνονται κατά την εισαγωγή τους, τα οποία δεν είναι αξιόπιστα».

Τεράστιες ελλείψεις

«Ο ιός σιγόβραζε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει στο νοσοκομείο. Λαμβάνουν δείγματα για μοριακά τεστ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, τα οποία αποστέλλουν για ανάλυση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αργούν ημέρες να πάρουν τα αποτελέσματα. Η διεκπεραίωση των ασθενών που εισάγονται γίνεται με rapid test».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «Η διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού είναι αρκετά επικίνδυνη. Στην παθολογική κλινική νοσηλεύουν γενικά παθολογικά περιστατικά ύποπτα και θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Στον ίδιο χώρο, με έναν διάδρομο, σε ξεχωριστούς θαλάμους. Όταν σε ένας ασθενής έκτακτο περιστατικό που προσέρχεται στα ΤΕΠ και βγει θετικό το rapid test, τον εισάγουν στη παθολογική κλινική και μόνο σε αυτούς λαμβάνουν δείγμα για μοριακή ανάλυση».

«Γι’ αυτό υπήρξε η μεγάλη διασπορά. Κάποιοι εκ των θετικών ασθενών της χειρουργικής κλινικής είχαν πάρει εξιτήριο και άθελά τους διέσπειραν τον ιό στους κατοίκους της περιοχής. Ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Οι θάλαμοι κορωνοϊού στη παθολογική κλινική συνεχίζουν να λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

«Στο νοσοκομείο δεν γίνονται χειρουργεία παρά μόνο κάποια πολύ έκτακτα. Δεν υπάρχει γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας. Δύο συνάδελφοι υπηρετούν στην αποστείρωση σε περίοδο πανδημίας. Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού. Ειδικά τώρα είναι αδύνατη η ασφαλής λειτουργία του λόγω της απουσίας των 50 συναδέλφων που νοσούν ή είναι σε καραντίνα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...