Κορονοϊός: Χάος σε αεροδρόμια και σούπερ μάρκετ της Βρετανίας μετά τον αποκλεισμό (video)

Περισσότερες από 40 χώρες έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο των συνόρων τους με το Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της παγκόσμιας ανησυχίας για την αστραπιαία διασπορά του νέου στελέχους του κορονοϊού.

Οι ειδικοί στη Βρετανία έχουν ενδείξεις ότι το νέο αυτό στέλεχος προσβάλλει με μεγαλύτερη ευκολία και τα παιδιά και η ταχύτερη αυτή διάδοση στις μικρότερες ηλικίες ίσως να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που να εξηγούν την ταχύτατη διασπορά του νέου στελέχους σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες,  ο ιός δεν έχει εντοπιστεί μόνο στην νοτιοανατολική Αγγλία αλλά πλέον καταγράφονται κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Θετικά προέκυψαν τα νέα από τους εκπροσώπους της BioNTech που έχει παρασκευάσει το εμβόλιο το οποίο χορηγείται στη Μ. Βρετανία, οι οποίοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι οι εμβολιασμοί θα είναι αποτελεσματικοί και απέναντι σε αυτό το νέο στέλεχος εντός έξι εβδομάδων.

Η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας είναι πολύ μεγάλη, με το 1/3 από αυτά να έχουν περισσότερους ασθενείς από την κορύφωση της πανδημίας κατά το πρώτο κύμα.

Επιπλέον, οι Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα εφοδιασμού της αγοράς τους με αγαθά εξαιτίας του αποκλεισμού.

Σε λίγες μέρες δηλαδή, δεν θα μπορούν να διαθέτουν στην αγορά προϊόντα όπως λαχανικά και φρούτα. Γι’ αυτό η βρετανική κυβέρνηση εργάζεται από κοινού με την γαλλική έτσι ώστε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στο κέντρο, ετοιμάζοντας σχέδιο για την επανέναρξη των εμπορευματικών μεταφορών .

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...