Κορονοϊός: Bρέφος πέντε ημερών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων και σε θερμοκοιτίδα

Νέο περιστατικό με βρέφος που έχει νοσήσει από κορονοϊό αντιμετωπίζουν οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με την κατάστασή του να εκτιμάται καλή. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τα ξημερώματα της Πέμπτη (11/03) μεταφέρθηκε από το «Αλεξάνδρας» στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ένα βρέφος ηλικίας μόλις πέντε ημερών, το οποίο έχει νοσήσει από κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το μωράκι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μέσα σε θερμοκοιτίδα και, όπως αναφέρθηκε, η κατάστασή του εκτιμάται μέχρι στιγμής καλή.

«Μάλλον θα βγει σύντομα από τη ΜΕΘ. Είναι ίσως ο νεότερος ασθενής που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με κορονοϊό», είπε ο κ. Γιαννάκος.

Άλλα παρόμοια περιστατικά

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι στα τρία νoσοκομεία Παίδων της Αττικής και στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα 20 παιδιά, τα περισσότερα δημοτικού. «Μεγάλη προσοχή με το άνοιξε – κλείσε των σχολείων χωρίς μαζικά προληπτικά τεστ», κατέληξε ο ίδιος.

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη η οικογένεια για τον θάνατο του βρέφους 37 ημερών

Υπενθυμίζεται ότι στη δικαιοσύνη πρόκειται να καταφύγει η οικογένεια του βρέφους, το οποίο έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού ενώ ήταν μόλις 37 ημερών, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση. Το περιστατικό αυτό, αποτελεί τη νεότερη σε ηλικία απώλεια εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...