Κορονοϊός: «Μπορούμε να ανοίξουμε αγορά & εστίαση μια εβδομάδα αφού τα κρούσματα γίνουν τριψήφια»

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει βελτίωση, αυτή η βελτίωση όμως για μένα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που περιμέναμε», δήλωσε για την πορεία του κορονοιού στη χώρα ο Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης εκτίμησε ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από χίλια κρούσματα και πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά από αυτήν την εξέλιξη «θα μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά και μάλιστα ακόμη και την εστίαση γιατί αυτό θα μειώσει τον συνωστισμό, καθώς η εστίαση θα βοηθήσει να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα καταστήματα. Για παράδειγμα, πάει μια οικογένεια για ψώνια. Ο ένας μπαίνει μέσα και οι άλλοι πρέπει να περιμένουν. Αντί να περιμένουν έξω ας πάνε να πιούν έναν καφέ.

«Υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ανοίξουμε, ό,τι μπορούμε να ανοίξουμε, όχι όλα μαζί. Εμπόριο, εστίαση, ο κόσμος θα διοχετευθεί εκεί μειώνοντας τον συνωστισμό» τόνισε αν και παραδέχθηκε ότι «είναι επικίνδυνο το άνοιγμα ενέχει ένα ρίσκο. Μέχρι την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα μπούμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

Ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε, επίσης, ότι «το sms πρέπει να μείνει. Να μην κάθεται κάποιος για 10 ώρες εκτός σπιτιού. Είναι δύσκολο όμως. Είναι μια δύσκολη εξίσωση και δεν ξέρουμε πόσο θα κρατηθεί έτσι ο ρυθμός της μείωσης των κρουσμάτων. Εγώ θα άνοιγα με sms την αγορά κοντά στα Χριστούγεννα με τα πάντα ανοικτά. Είμαι ωστόσο υπέρ της νυχτερινής απαγόρευσης για να μην κυκλοφορεί κανένας».

Κλείνοντας, ο κ. Δερμιτζάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως υφίσταται ζήτημα όταν έχεις κάνει το εμβόλιο της γρίπης, να μη μπορείς να κάνεις και το εμβόλιο για τον κορονοϊό και μάλιστα τόνισε ότι σκοπεύει και ο ίδιος να εμβολιαστεί.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...