Κορονοϊός: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία – «Ώρα» μηδέν για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών (video)

Η ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) συνεχίζεται με το νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό – συνολικά 645 – να φέρνει σε απόγνωση το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ στη χώρα «καλπάζουν» και οι μεταλλάξεις.

Τουλάχιστον 51 διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, με βάση την εικόνα που υπάρχει στα νοσοκομεία της χώρας. Η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είχε γίνει, άλλωστε, γνωστή από την Πέμπτη (17/03), με την επίταξη των ιδιωτικών γιατρών να θεωρείται ακόμα πιο πιθανή, καθώς λίγοι είναι αυτοί που έχουν ανταποκριθεί.

Ειδικά στην Αττική γιατροί και νοσηλευτές είναι στα όριά τους. Συνολικά 350 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου τα κρεβάτια παραμένουν δυσεύρετα και γίνονται διασωληνώσεις και εκτός ΜΕΘ. Χαρακτηριστικό επίσης ότι μόνο την Τετάρτη έγιναν 213 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Σε ισχύ έχει ήδη τεθεί, παράλληλα, το έκτακτο σχέδιο μεταφοράς ασθενών προκειμένου συγκεκριμένα νοσοκομεία να είναι αποκλειστικά δομές covid, ενώ μέχρι στιγμής οι ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΟΡΕΝ TV», παραδέχτηκε ότι η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο κάλεσμα να στηρίξουν το ΕΣΥ δεν είναι μεγάλη, καθώς μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί μόλις 46. Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, τις επόμενες ώρες αναμένονται οι αποφάσεις για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Συναγερμός στο νοσοκομείο Μεταξά

«Έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού παρουσιάζει το νοσοκομείο «Μεταξά» με αποτέλεσμα να κλείσει μάλιστα ολόκληρη πτέρυγά του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «OPEN TV», 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να κλείσει η αιματολογική κλινική.

Παράλληλα φαίνεται να έχουν κολλήσει 20 ασθενείς του νοσοκομείου τη λοίμωξη, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε νέο ειδικό χώρο. Η διαδικασία ιχνηλάτησης είναι σε εξέλιξη, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα από πού ξεκίνησε η συγκεκριμένη διασπορά, που έχει θέσει εκτός «μάχης» τόσους υγειονομικούς.

«Αρχίζει να θυμίζει Νοέμβρη με την συνεχή ανάπτυξη αυτοσχέδιων ΜΕΘ», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Κικίλιας: Bρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας

Παράλληλα, ανακοίνωσε τα νέα ιδιωτικά – και στρατιωτικά – νοσοκομεία που παρέχουν κλίνες, με βάση το έκτακτο σχέδιο που είχε ετοιμαστεί.  Σύμφωνα με το έκτακτο σχέδιο που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας το απόγευμα της Τετάρτης (17/3), ο ιδιωτικός τομέας θα παραχωρήσει 550 κλίνες στο ΕΣΥ, εκ των οποίων οι 450 non Covid, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

(πληροφορίες από OPEN TV, ethnos.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...