
Αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 86% κατά του κορονοϊού διαθέτει το πειραματικό εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 9/12 το υπουργείο Υγείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικαλούμενο μια ενδιάμεση ανάλυση στις κλινικές δοκιμές της φάσης 3 που διεξήχθησαν εκεί. Η ανακοίνωση έγινε μέσω δήλωσης στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.
Όπως μετέδωσε το Reuters, τα ΗΑΕ διεξάγουν κλινικές δοκιμές φάσης 3 του εμβολίου από τον Ιούλιο, με 31.000 εθελοντές από 125 έθνη, ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών, που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου σε διάστημα 28 ημερών.
Το εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξε η θυγατρική της Sinopharm, China National Biotec Group (CNBG), έλαβε έγκριση έκτακτης ανάγκης στα Εμιράτα και έχει χορηγηθεί σε υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής και σειρά υπουργών, σύμφωνα με ρεπορτάζ.
Επιπλέον έχει λάβει ήδη έγκριση και στην ίδια την Κίνα και έχει χρησιμοποιηθεί ήδη για τον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εκεί τους τελευταίους μήνες.
The United Arab Emirates said China’s Sinopharm’s Covid-19 vaccine has an 86% efficacy against the coronavirus, state-run WAM reported on Wednesday https://t.co/gmEcSFtQ8I via @business
— Jim Spellman (@jimspellmanTV) December 9, 2020
Απάντηση στα Δυτικά εμβόλια
Η αποτελεσματικότητα στο 86% για ένα από τα βασικά κινεζικά εμβόλια είναι από τις υψηλότερες ανά τον κόσμο, εμφανίζοντάς το ως αξιόπιστη εναλλακτική για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στον αναπτυσσόμενο κόσμο, έναντι των αντίστοιχων δυτικών εμβολίων.
Το κινεζικό εμβόλιο μπορεί να μεταφερθεί και να διατηρηθεί σε τυπικές θερμοκρασίες ψύξης, μειώνοντας τη δυσκολία διατήρησης και διανομής του σε χώρες που δεν διαθέτουν τις εγκαταστάσεις βαθιάς ψύξης που χρειάζονται τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, όπως εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna, που καταγράφουν αποτελεσματικότητα άνω του 90%.
Great news for the developing world, since the Sinopharm vaccine can be stored at normal refrigerator temperatures (the Pfizer vaccine has to be stored at -70C, rendering it non-viable for poorer countries).https://t.co/IFUXrrrVwi
— Carlos Martinez (@agent_of_change) December 9, 2020
Η αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού σκευάσματος της CNBG εμφανίζεται επίσης υψηλότερη εκείνης του εμβολίου που ανέπτυξαν από κοινού η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που εμφανίζεται να έχει προστατεύσει το 62% όσων συμμετεχόντων στις κλινικές δοκιμές του έλαβαν δύο πλήρεις δόσεις.
Πρόκειται για ένα από τα πρώτα παρασκευάσματα που πέρασε σε φάση κλινικών δοκιμών, μόλις τέσσερις μήνες μετά την εμφάνιση του ιού στην κινεζική πόλη της Γιουχάν, τον Δεκέμβριο του 2019.
Πηγή: altsantiri.gr