Κορονοϊός: Αποτελεσματικότητα 86% «βλέπουν» τα ΗΑΕ για το κινέζικο εμβόλιο της Sinopharm

Αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 86% κατά του κορονοϊού διαθέτει το πειραματικό εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 9/12 το υπουργείο Υγείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικαλούμενο μια ενδιάμεση ανάλυση στις κλινικές δοκιμές της φάσης 3 που διεξήχθησαν εκεί. Η ανακοίνωση έγινε μέσω δήλωσης στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Όπως μετέδωσε το Reuters, τα ΗΑΕ διεξάγουν κλινικές δοκιμές φάσης 3 του εμβολίου από τον Ιούλιο, με 31.000 εθελοντές από 125 έθνη, ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών, που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου σε διάστημα 28 ημερών.

Το εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξε η θυγατρική της Sinopharm, China National Biotec Group (CNBG), έλαβε έγκριση έκτακτης ανάγκης στα Εμιράτα και έχει χορηγηθεί σε υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής και σειρά υπουργών, σύμφωνα με ρεπορτάζ.

Επιπλέον έχει λάβει ήδη έγκριση και στην ίδια την Κίνα και έχει χρησιμοποιηθεί ήδη για τον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εκεί τους τελευταίους μήνες.

Απάντηση στα Δυτικά εμβόλια

Η αποτελεσματικότητα στο 86% για ένα από τα βασικά κινεζικά εμβόλια είναι από τις υψηλότερες ανά τον κόσμο, εμφανίζοντάς το ως αξιόπιστη εναλλακτική για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στον αναπτυσσόμενο κόσμο, έναντι των αντίστοιχων δυτικών εμβολίων.

Το κινεζικό εμβόλιο μπορεί να μεταφερθεί και να διατηρηθεί σε τυπικές θερμοκρασίες ψύξης, μειώνοντας τη δυσκολία διατήρησης και διανομής του σε χώρες που δεν διαθέτουν τις εγκαταστάσεις βαθιάς ψύξης που χρειάζονται τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, όπως εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna, που καταγράφουν αποτελεσματικότητα άνω του 90%.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού σκευάσματος της CNBG εμφανίζεται επίσης υψηλότερη εκείνης του εμβολίου που ανέπτυξαν από κοινού η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που εμφανίζεται να έχει προστατεύσει το 62% όσων συμμετεχόντων στις κλινικές δοκιμές του έλαβαν δύο πλήρεις δόσεις.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα παρασκευάσματα που πέρασε σε φάση κλινικών δοκιμών, μόλις τέσσερις μήνες μετά την εμφάνιση του ιού στην κινεζική πόλη της Γιουχάν, τον Δεκέμβριο του 2019.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...