Κορονοϊός: Απεβίωσε ηλικιωμένη στο Χαρίσειο Γηροκομείο – Ο γιος της αρνήθηκε τον εμβολιασμό της

Ειδικότερα, η ηλικιωμένη, με ήπια συμπτώματα διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο το ίδιο βράδυ και εισήχθη σε κλινική Covid και μέχρι τον θάνατό της. Σύμφωνα με την ιατρική ενημέρωση, δεν διασωληνώθηκε, ούτε εισήχθη στη ΜΕΘ.

Ο γιος της δεν ήθελε να εμβολιαστεί

Το Ίδρυμα τόνισε, πάντως, σε ανακοίνωσή του, πως η ηλικιωμένη δεν είχε λάβει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού κι αυτό επειδή ο γιος της, εγγράφως (5/1/2021), είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο, παρά τη σχετική παρότρυνση του υπεύθυνου γιατρού και τη γενική οδηγία της Διεύθυνσης του Ιδρύματος.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Ιδρύματος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της γηροκομούμενης που απεβίωσε σήμερα στο ΑΧΕΠΑ, σε ηλικία 85 ετών.

Η γηροκομούμενη διαγνώσθηκε θετική στον έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στο ίδρυμα την 2α Μαρτίου 2021. Η ηλικιωμένη δεν είχε εμβολιαστεί καθώς ο γιος της εγγράφως (05/01/2021) αρνήθηκε τον εμβολιασμό της μητέρας του, παρά τη σχετική παρότρυνση του υπευθύνου γιατρού και τη γενική οδηγία της Διεύθυνσης του Ιδρύματος.

Η ηλικιωμένη, με ήπια συμπτώματα, διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο το ίδιο βράδυ. Εισήχθη σε κλινική covid και μέχρι του θανάτου της, σύμφωνα με την ιατρική ενημέρωση, δεν διασωληνώθηκε, ούτε εισήχθη στη ΜΕΘ.

Για τον θάνατό της και την πρωταρχική αιτία θανάτου (ιογενής πνευμονία), ενημερώθηκε το Χαρίσειο από το νοσοκομείο σήμερα αργά το μεσημέρι.

Υπογραμμίζεται ότι οι ανακοινώσεις του Χαρίσειου Γηροκομείου βασίζονται πάντοτε σε επίσημα στοιχεία».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...