Κορονοϊός: Απαγόρευση πρόσβασης στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα – Αυτές είναι οι εντολές του Χρυσοχοΐδη

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές και οι αρμόδιοι φορείς στην Πάτρα εν’ όψει του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.

Στην Πάτρα μάλιστα βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα έχει αποκλειστεί και η πρόσβαση θα είναι περιορισμένη και θα εισέρχονται μόνο όσοι έχουν ειδική άδεια. Οι πιστοί δεν θα μπορούν να προσέλθουν και η λειτουργία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Μία ομάδα ατόμων που ξεκίνησε από την περιοχή της Κάτω Αχαΐας για να πάει στον Αγιο Ανδρέα, καθώς είχε κάνει τάμα, έπεσε σε μπλόκο, με τις Αρχές να τους προσάγουν και να τους «κόβουν» ισάριθμα πρόστιμα.

«Φέτος ο Άγιος Ανδρέας θα έρθει στα σπίτια. Η Πάτρα θα τιμήσει τον πολιούχο με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι. Χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, σύμπνοια κι αλληλεγγύη» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (27/11) ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, έστιλε μήνυμα προς τους πιστούς, με αφορμή τη φετινή εορτή του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, υπό τους περιορισμούς λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Κάλεσε τους πιστούς «να κάνουν τον φετινό εορτασμό υπόθεση βαθιάς εσωτερικής περισυλλογής, προσευχής και κατανύξεως» λόγω του φόβου του συνωστισμού. «Μείνετε μέσα, ο Άγιος Ανδρέας θα είναι σπίτι σας», είπε…

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ήταν ορατός ο κίνδυνος η Πάτρα να γίνει Θεσσαλονίκη και έχει σημάνει συναγερμός για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα. Όπως είπε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την Αχαΐα στην ενημέρωση της Παρασκευής (27/11).

Φαρμάκης: Δεν συγχωρούνται λάθη γιατί τα λάθη μπορεί να μας στοιχίσουν

«Δεν θα πρέπει μεθαύριο Δευτέρα, ημέρα εορτής του Αγίου Ανδρέα, να γιορτάσουμε όλοι μαζί ή σε φιλικά σπίτια ή με παρέες, αλλά θα πρέπει να είμαστε μόνο στα σπίτια μας, για να μπορέσουμε την επόμενη χρονιά να γιορτάσουμε τον ‘Αγιο μας όλοι μαζί. Σε κάθε περίπτωση δεν συγχωρούνται λάθη, γιατί τα λάθη μπορεί να μας στοιχίσουν μεγάλο πισωγύρισμα.» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παράλληλα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης επεσήμανε ότι «το γεγονός πως υπάρχει μία μικρή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εντοπιζόμενη στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, είναι κάτι το οποίο, αφ΄ ενός δεν θα πρέπει να μας πανικοβάλλει και αφ΄ ετέρου θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει θετικά, ώστε να καταλάβουμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί, θα πρέπει να τηρούνται από όλους μας, με μεγαλύτερη ακόμα ένταση.»

Πελετίδης: Να πάρουμε τα μέτρα μας

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στις δικές του δηλώσεις υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «εκείνο το οποίο λέμε εμείς, είναι πως πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε και αυτά που πρέπει, δηλαδή ιχνηλάτηση με ταχύτητα στους χώρους εργασίας, δωρεάν τεστ, πρόληψη και δημόσιο σύστημα υγείας τέτοιο που το 2020 να μπορεί να μας δίνει αυτά που πρέπει.»

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...