Κορονοϊός: Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο – Τι ισχύει με τις αλλεργίες

«Η επιχείρηση Ελευθερία άρχισε», είπε παίρνοντας τον λόγο ο Μάριος Θεμιστοκλέους γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην επίσημη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στη χώρα τη Δευτέρα (29/03) και συνέχισε: «Έως τις 16:00 τη Δευτέρα εμβολιάστηκαν στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα 471 άτομα. Αναφέρθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδραση που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και το αναφέρω στη δέσμευσή μου για διαφάνεια».

Στο ζήτημα των εμβολιασμών ατόμων που έχουν αλλεργίες αναφέρθηκε και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και όσα είπε, έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. 

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι οι κοινές αλλεργίες είτε σε φάρμακα είτε στην άνοιξη και άλλες «δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό του ατόμου» σημειώνοντας ότι υπάρχει μια «υπερεκτίμηση των αλλεργιών».

Η κυρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η μόνη περίπτωση στην οποία ένα άτομο αντενδείκνυται να εμβολιαστεί είναι «αν έχει εκδηλώσει σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση και μάλιστα μη συνδεδεμένη με ένα συγκεκριμένο αίτιο, ενώ χρειάστηκε και εισαγωγή σε νοσοκομείο».

Σε κάθε άλλη περίπτωση τόνισε ότι θα πρέπει το άτομο να εμβολιαστεί αν και «καλό θα είναι να μην έχει πάρει αντισταμινικά πριν πάει». Αν και, όπως είπε, οι εμβολιασμοί επιταχύνονται «ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας έχει φόβο για τις αλλεργίες αλλά και οι γιατροί έχουν διστακτικότητα, με αποτέλεσμα αρκετά άτομα να μην εμβολιάζονται».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...