Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων με στελέχη των μεταλλάξεων (video)

Η ανησυχία είναι μεγάλη στους επιστήμονες για την αύξηση των κρουσμάτων με στελέχη του συνδυασμού νοτιαφρικανικής και βραζιλιάνικης μετάλλαξης, την ίδια ώρα που οι διασωληνωμένοι στη χώρα «δημιούργησαν» αρνητικό ρεκόρ με 706, ενώ στα νοσοκομεία οι εικόνες είναι «πολεμικές». Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτή την εβδομάδα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την κορύφωση της πανδημίας.

Τετρακόσια σαράντα ένα (441) νέα κρούσματα κορονοϊού με μεταλλαγμένους ιούς και στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ανακοίνωσε ανήμερα της 25ης Μαρτίου το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2.

Από αυτά, εντοπίστηκαν 18 κρούσματα με στελέχη υπό διερεύνηση. Πρόκειται για το ιδιόμορφο στέλεχος, το οποίο περιλαμβάνει γονιδιακά στοιχεία της νοτιοαφρικάνικης και βραζιλιάνικης μετάλλαξης, που αντιστέκονται στην ανοσία. Αυτός είναι και ο λόγος, που η αύξηση τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, που ασχολούνται με τη γονιδιακή επιτήρηση, το βρετανικό στέλεχος – το οποίο έχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα- είναι αυτό που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, σε ποσοστό άνω του 80%. Ειδικότερα, στην Αττική και την Κρήτη εκτιμάται ότι το ποσοστό είναι ακόμα πιο υψηλό, φτάνοντας το 90-95%.

«Η πανδημία κορυφώνεται» – Τι λένε οι επιστήμονες

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο «Mega», ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, τόνισε πως η πορεία της πανδημίας βρίσκεται σε στάδιο σταθεροποίησης, ενώ εκτίμησε ότι αυτή την εβδομάδα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την κορύφωση της πανδημίας.

«Αυτό σημαίνει ότι και ο αριθμός των διασωληνωμένων θα συνεχίσει να αυξάνεται για περίπου μια εβδομάδα ακόμα», πρόσθεσε.

Δείτε πώς κατανέμονται στη χώρα τα μεταλλαγμένα κρούσματα κορονοϊού:

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...