Κορονοϊός: Ανατροπή με το εμβόλιο της AstraZeneca στη Γαλλία – Θα χορηγείται πλέον και στους άνω των 65

Τη δυνατότητα να λάβουν το εμβόλιο της εταιρείας «AstraZeneca» και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον νέο κορονοϊό θα έχουν τα άτομα άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (01/03) το υπουργείο Υγείας της χώρας, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση για τη χρήση του μόνο σε νεότερες ηλικίες.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι στο εξής όλοι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών, «συμπεριλαμβανομένης και της ηλικιακής ομάδας 65-75», οι οποίοι πάσχουν «από αυτό που αποκαλούμε συννοσηρότητα, από ευπάθειες», θα μπορούν να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca «στον θεράποντα γιατρό τους, στο νοσοκομείο που τους παρακολουθεί» ή «σε λίγες ημέρες, στα φαρμακεία».

Έτσι, οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών θα συνεχίσουν να εμβολιάζονται μόνο με τα σκευάσματα των εταιρειών «Pfizer/BioNTech» και «Moderna» στα εμβολιαστικά κέντρα, πρόσθεσε ο υπουργός στις δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση France 2.

Λόγω της έντονης αμφισβήτησης που είχε δεχτεί το εν λόγω εμβόλιο, από διάφορες κυβερνήσεις στην Ευρώπη για άτομα άνω των 65, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Γαλλίας αλλά και της Γερμανίας είχε υποστεί σημαντικά πλήγματα, με τους πολίτες να ακυρώνουν τα ραντεβού τους εάν επρόκειτο να λάβουν το εν λόγω εναίσιμο. Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία είχε «μπλοκάρει» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών από τις αρχές Φεβρουαρίου, λόγω έλλειψης στοιχείων για την αποτελεσματικότητα του στις ηλικίες αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η Βρετανία, η πρώτη χώρα που έδωσε την έγκρισή της στο εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca, το χρησιμοποιεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca πήρε το «πράσινο φως» και από Κομισιόν στις 29 Ιανουαρίου, ενώ νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) με ανακοίνωσή του είχε γνωστοποιήσει ότι συνίσταται για άτομα άνω των 18 ετών.

Αισιοδοξία αποπνέουν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας για εμβόλια των «Pfizer/BioNTech» και της «Astrazeneca» τη Δευτέρα (01/03), καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια μελέτης, μειώνουν σε μεγάλο βαθμό, συγκεκριμένα κατά 80%, την πιθανότητα νοσηλείας σε άτομα που πάσχουν από κορονοϊό και κυρίως ηλικιωμένους.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...