Κορονοϊός: Αναστολή λειτουργίας σε εννιά επιχειρήσεις – Νέα πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ

Συνολικά πρόστιμα ύψους 1.488.200€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε εννέα (9) επιχειρήσεις , επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙΜΕΑ, ΣΕΠΕ, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία), σε συνολικά 225.364 ελέγχους που κατέγραψαν 4.645 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, το διάστημα 29-31.01.2021.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (195.353). Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ για την τήρηση των νέων έκτακτων μέτρων που έχει ισχύ έως τις 8 Φλεβάρη (έγιναν γνωστά και μέσω της σχετικής ΚΥΑ).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη νόμιμη μετακίνηση

3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

4. Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε είκοσι εννέα (29) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

2. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο, διότι σέρβιρε καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Αττικής.

3. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο, διότι σέρβιρε καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Αττικής.

4. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο, στην Περιφέρεια Αττικής.

5. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

6. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000€ στους ιδιοκτήτες δύο (2) καταστημάτων υγειονομικού καταστήματος, στην Περιφέρεια Κρήτης.

7. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

8. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) καθηγητή ξένων γλωσσών για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας και παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

9. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε έναν (1) διοργανωτή κοινωνικής εκδήλωσης σε ιδιωτική επιχείρηση, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

10. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000€ σε δύο (2) ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

11. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κρήτης.

12. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

13. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000€ σε δύο (2) φυσικά πρόσωπα για παραβίαση του κατ’ οίκον περιορισμού, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

14. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο για παραβίαση του κατ’ οίκον περιορισμού, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

15. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) ζαχαροπλαστείο για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

16. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) παντοπωλείο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

17. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 9.000€ σε τρείς (3) διοργανωτές κοινωνικής συνάθροισης σε οικία, στην Περιφέρεια Αττικής.

18. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση αναστολής του κλάδου, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

19. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος για διοργάνωση κοινωνικής συνάθροισης στην αυλή του καταστήματος, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

20. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή κοινωνικής συνάθροισης στην οικία του, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

21. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.500€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή δραστηριότητας σε παραγωγό λαϊκής αγοράς, για μη τήρηση απόστασης μεταξύ των πάγκων, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

22. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) σούπερ μάρκετ για παραβίαση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία απαγορευόταν η λειτουργία του λόγω ημέρας (Κυριακή), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

23. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) σούπερ μάρκετ για παραβίαση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία απαγορευόταν η λειτουργία του λόγω ημέρας (Κυριακή), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

24. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή κοινωνικής συνάθροισης στην οικία του, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

25. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

26. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

27. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος ενδυμάτων και 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο, στην Περιφέρεια Αττικής.

28. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα για παραβίαση που αφορούσε τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

29. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή κοινωνικής συνάθροισης σε υπόγειο χώρο του, στην Περιφέρεια Αττικής.

30. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο για παραβίαση που αφορούσε τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

31. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 17.250€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

32. Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

33. Η ΔΙΜΕΑ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε τρία (3) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

34. Η ΔΙΜΕΑ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

35. Η ΔΙΜΕΑ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

36. Η ΔΙΜΕΑ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.100€ σε επτά (7) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

37. Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στο Δήμο Βόλου.

38. Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.200€ σε δεκατέσσερα (14) φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.(Αγ, Δημήτριος- Μαρούσι – Κηφισιά).

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά τέσσερις χιλιάδες επτακόσιες σαράντα δύο (4.742) κλήσεις , που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων διαμορφώνεται βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και των αποφάσεων που λαμβάνονται σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των σχετικών όρων ειδικής λειτουργίας. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...