Κορονοϊός: Ανάσα στο «Αχιλλοπούλειο» με πολλά εξιτήρια – Ουρές στο Πανθεσσαλικό για rapid test

Μικρά μεν, αλλά αισιόδοξα, είναι τα μηνύματα που έρχονται από το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία τα τελευταία 24ωρα διαφαίνεται έστω και μία μικρή κάμψη, αφού υπάρχει μείωση στις εισαγωγές ατόμων, που ασθενούν από covid-19 και παράλληλα τα εξιτήρια ασθενών από τον ιό αυξάνουν.

Αυτό αποτελεί πραγματική ανάσα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βλέποντας πως υπάρχει μία σταθεροποίηση της κατάστασης στο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σήμερα, Παρασκευή σε όλες τις κλινικές για τον covid-19 νοσηλεύονται 86 ασθενείς, επιπλέον οκτώ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κλίνες ΜΕΘ/covid και τρεις σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, που σημαίνει ότι υπάρχουν και τέσσερις κενές κλίνες σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες έγιναν 10 εισαγωγές ασθενών με covid-19 στο «Αχιλλοπούλειο», αλλά το θετικό είναι ότι τα εξιτήρια ασθενών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και τελικά ανέρρωσαν ήταν 13, στοιχείο που δίδει για ακόμη μία ημέρα αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας.

Παράλληλα, από το πρωί διενεργούνται για άλλη μία φορά Drive through rapid tests σε εκατοντάδες πολίτες του Βόλου, που επιθυμούν να υποβληθούν προληπτικά στην εξέταση με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από το πρωί έχουν σχηματισθεί μεγάλες ουρές αυτοκινήτων έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, ώστε οι οδηγοί και οι επιβάτες να υποβληθούν στο τεστ. Τα rapid test για τον covid-19 διεξάγονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες.

Σήμερα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιείται δειγματοληψία για τον κορονοϊό και στην περιοχή του Αλμυρού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προειδοποίησε ότι «αν από τα νέα τεστ καταδειχθεί και πάλι υψηλό ποσοστό διασποράς του κορονοϊού δεν θα διστάσει να ζητήσει με δική του πρωτοβουλία το κλείσιμο της μεγάλης παραλίας του Βόλου», όπου παρατηρείται συνωστισμός κόσμου και κυρίως νεολαίας στο παραλιακό πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: magnesianews.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...