Κορονοϊός: Ανακαλύφθηκε νέα μετάλλαξη του βρετανικού στελέχους – Έντονη ανησυχία

Νεότερη μετάλλαξη του βρετανικού στελέχους του κορονοϊού που υπάρχει επίσης τόσο στο βραζιλιάνικο, όσο και στο νοτιοαφρικανικό στέλεχος, εντοπίστηκε στη Βρετανία και οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βοηθά τον ιό να αντιπαρέρχεται την ανοσοποιητική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία Αγγλίας, η μετάλλαξη υπό την ονομασία Ε484Κ εντοπίστηκε σε 11 δείγματα από τα συνολικά 200.000 που υποβλήθηκαν σε σχετική ανάλυση.

Παρότι τα δείγματα είναι λίγα, οι επιστήμονες εξέφρασαν έντονη ανησυχία δεδομένου ότι όπως είπαν, η συγκεκριμένη μετάλλαξη ίσως έχει τη δυνατότητα να μένει ανεπηρέαστη από τα αντισώματα που αναπτύσσει ο οργανισμός, ήτοι θα μπορεί να προσβάλλει άτομα που νόσησαν στο παρελθόν.

Παρότι, σύμφωνα με τον Δρα Τζούλιαν Κινγκ από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ, οι μεταλλάξεις είναι απολύτως φυσιολογικό γεγονός, η τήρηση των μέτρων προστασίας εξακολουθεί να είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς όσο εξαπλώνεται ο ιός τόσο θα εξελίσσεται μεταλλασσόμενος.

Ο κ. Κινγκ τόνισε επίσης ότι «αν επιτρέψουμε τη διάδοση θα φτιάξουμε «μια κατσαρόλα όπου θα μαγειρεύονται νέες παραλλαγές του ιού».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...