Κορονοϊός: Αλλάζει το πρόγραμμα εμβολιασμών την Τετάρτη η «Μήδεια» – Ποια ραντεβού αναβάλλονται (video)

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έφερε ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αττική, και μέσα στα προβλήματα που προκάλεσε έρχεται να προστεθεί και η αλλαγή στο πρόγραμμα των εμβολιασμών για τον κορονοϊό, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έτσι, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Τετάρτης (17/02) για την Αττική, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, ενώ τα ραντεβού των πολιτών που θα πραγματοποιούνταν από τις 8πμ έως τις 12μμ θα επαναπρογραμματιστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Παρά τα προβλήματα, αλλά και την αρχική απόφαση για αναβολή των ραντεβού την Τρίτη (16/02), αρκετοί έδωσαν το «παρών» και έκαναν το εμβόλιο κανονικά, ενώ το μεγάλο στοίχημα για τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν να μην χαθούν δόσεις που αποψύχθηκαν.

Η Τρίτη (16/02) ήταν από τις πιο δύσκολες για την επιχείρηση «Ελευθερία». Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «θα επανέλθει το υπουργείο Υγείας για να καλύψουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά τα οποία αφορούν τη δεύτερη δόση και προφανώς, όπως κάνουμε πάντα, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη».

Την ίδια ώρα η πανδημία καλπάζει στην Αττική, με βάση και τις τελευταίες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ, ενώ το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά. Το τελευταίο 24ωρο από τις 240 ΜΕΘ Covid που βρίσκονται στην Αττική είναι κατειλημμένες οι 202, δηλαδή το 84%.

Σε αστυνομικούς και κρατούμενους τα αδιάθετα εμβόλια

H λύση που έχει προκριθεί για τα αδιάθετα εμβόλια είναι να χρησιμοποιηθούν σε αστυνομικούς, σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και σε κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού και της Αμυγδαλέζας. Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους επισκέφτηκε την Τρίτη (16/02) το απόγευμα το κατάστημα φυλακών Κορυδαλλού, στο πλαίσιο των εμβολιασμών που έλαβαν χώρα σε προσωπικό και τρόφιμους.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο έχει πολύ συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, άρα έπρεπε να βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα το εμβόλιο και δεν εξαρτάται η μετάβασή τους σε εμβολιαστικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι με τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να είναι, πλέον, στην… πρίζα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρα (15/02) η καθιερωμένη ενημέρωση για το εμβόλιο και την πορεία εμβολιασμών στη χώρα από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και έγινε γνωστό τι κάνουν όσοι έχασαν το ραντεβού για το εμβόλιο και ποιοι παίρνουν σειρά, με βάση επιστημονικά κριτήρια και σοβαρές ασθένειες. Δηλαδή ποιοι έχουν προτεραιότητα, ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Επίσης, κοινοποιήθηκε ότι μέχρι στιγμής ξεπεράστηκαν οι 550.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα, ενώ τη Δευτέρα (15/02) έγιναν – παρά τις δυσκολίες – 25.000 εμβολιασμοί, ημερήσιο ρεκόρ από όταν ξεκίνησε το όλο εγχείρημα στην Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα (15/02) ανακοινώθηκε ακόμα ότι εντάχθηκαν κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό και Βοηθητικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ), οι μαθητές και οι μαθήτριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...