Κορονοϊός: Αυτό είναι το έκτακτο σχέδιο για να μείνει όρθιο το ΕΣΥ – Τι ανακοίνωσε ο Κικίλιας (video)

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αναδιάταξης των δυνάμεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), μετά την πίεση που δέχεται, ιδιαίτερα στην Αττική, το οποίο πιέζεται εξαιτίας της εκτεταμένης διασποράς της νόσου covid-19 στην κοινωνία, ανακοίνωσε την Τετάρτη (03/03) κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα ο Βασίλης Κικίλιας. Με το Υπουργείο Υγείας να ξεκινάει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ειδικά τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, ενώ γίνεται και αναδιάταξη νοσοκομείων για να δοθούν περισσότερες ΜΕΘ.

«Σε “βαθύ κόκκινο” εισέρχεται πλέον η Αττική, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού», όπως είπε, αρχικά, ο υπουργός Υγείας και ακολούθως μίλησε για την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ενώ τόνισε πως για την αποσυμφόρησή του, τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Κατά την ομιλία του, ανακοίνωσε την αναδιάταξη των νοσοκομείων, για να δοθούν περισσότερες κλίνες στο ΕΣΥ και υπογράμμισε πως νέες ΜΕΘ αναπτύσσονται στο σύστημα υγείας που από το Νοέμβριο έως τώρα.

Το σχέδιο αποσυμφόρησης του ΕΣΥ

Ακολούθως ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για μεγάλη διασπορά και της βρετανικής μετάλλαξης. Σημείωσε ότι με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών το ΕΣΥ ξεπερνάει τα όρια τους και πιέζεται εδώ και 19 μέρες στην Αττική. Στη συνέχεια ανακοίνωσε, το σχέδιο αποσυμφόρησης του ΕΣΥ και είπε:

  • Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά σε αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid, από 168 ΜΕΘ τον Νοέμβριο σε 348 τον Μάρτιο, αύξηση 107% στην Αττική.
  • Τα νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non covid και το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε covid.
  • Το ιδιωτικό Ερρίκος Ντυνάν θα δέχεται περιστατικά αποκλειστικά non covid, συμμετέχοντας, όπως είπε ο υπουργός, με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της πανδημίας.


Όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό, σχετικά με το σχέδιο για την αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, ήδη το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ειδικά τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής. Ήδη έχουν παραχωρηθεί 130 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ, ενώ έχουν καταρτιστούν και κατάλογοι με ονόματα ιδιωτών γιατρών που θα σπεύσουν στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ που σήμερα δεν διαθέτουν προσωπικό.

Ταυτόχρονα ασθενείς που δεν πάσχουν από covid ξεκινούν σιγά σιγά να μεταφέρονται σε απλές κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ και να νοσηλευθούν ασθενείς με κορονοϊό. Από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, προέκυψε ότι οι κλινικές θα παράσχουν ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι μάλιστα θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους από τις κλινικές.

Οι ανακοινώσεις γίνονται μετά τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πανδημία στη χώρα και τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...