Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές «βράζουν» στην Αττική – Τι ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους (video)

Η ανησυχία είναι μεγάλη στους επιστήμονες για τις επτά «κόκκινες» περιοχές στις οποίες παρατηρούνται αύξηση κρουσμάτων και σε μικρότερες ηλικίες, αλλά ο προβληματισμός είναι μεγάλος για την Αττική, η οποία είχε ξανά τις περισσότερες από τις νέες μολύνσεις, που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (13/01).

Οι δυτικές συνοικίες στην Αττική, το κέντρο της πρωτεύουσας, ο Βύρωνας, το Γαλάτσι, η Δάφνη, η Καισαριανή και άλλες περιοχές παρουσιάζουν επιδημιολογικά στοιχεία που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους.

Η ανησυχία για την Αττική

Την έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη (12/030 των λοιμωξιολόγων προκάλεσαν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική. Υψηλό είναι το επιδημιολογικό φορτίο στο Δήμο Αθηναίων, το Βύρωνα, το Γαλάτσι, τη Δάφνη, του Ζωγράφου, την Ηλιούπολη, την Καισαριανή και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση δείχνουν ότι από τις 24 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν μειωθεί κατά 72%, οι νοσηλευόμενοι κατά 61%, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων κατά 43%, με το σύστημα υγείας να παίρνει μια βαθιά ανάσα.

Πρωταθλήτρια στα κρούσματα κορονοϊού η Αττική

«Πρωταθλήτρια» στα κρούσματα κορονοϊού παραμένει η Αττική, καθώς στο λεκανοπέδιο καταγράφηκαν 271 από τις συνολικά 671 νέες μολύνσεις, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Τετάρτη (13/01).

Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών καταγράφει 62 κρούσματα και ακολουθούν ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 46 και η Ανατολική Αττική με 44 κρούσματα. Ο Πειραιάς μετρά 36 κρούσματα, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών 32, η Δυτική Αττική 30 και ο Νότιος Τομέας Αθηνών 21. Επίσης, τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν έξι κρούσματα.

Όσον αφορά στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους η Δυτική Αττική παραμένει στην κορυφή με 18,64 ενώ ακολουθεί ο Πειραιάς με 8,02 και ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 7,77. Στη συνέχεια ακολουθούν η Ανατολική Αττική (6,64), ο Δυτικός Τομέας Αθηνών (6,53), ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών (6,02) και ο Νότιος Τομέας Αθηνών (3,96).

Σε ποιες περιοχές υπάρχουν έκτακτα μέτρα

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (13/010) πρόσθετα περιοριστικά μέτρα – που σημαίνουν σκληρό lockdown – τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη (14/01) σε ολόκληρη την Αργολίδα και στον Δήμο Σπάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, λόγω αύξησης κρουσμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (12/01) ανακοινώθηκε αυστηρό lockdown στη Λέσβο από την Τετάρτη (13/10) έως 18 Ιανουαρίου, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα (11/01) σκληρό lockdown επιβλήθηκε σε όλη τη Βοιωτία, ενώ την Κυριακή (10/01) ανακοινώθηκε παράταση των σκληρών μέτρων σε Δυτική Αττική, Κοζάνη, Ροδόπη και Κάλυμνο.

Επίσης, την Παρασκευή (09/01) έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε αυστηρό lockdown στην Ανθήλη στη Λαμία, ενώ υπήρξε παράταση μέτρων στο χωριό Κέλλη στη Φλώρινα.

Τι ισχύσει στην υπόλοιπη χώρα

Θυμηθείτε εδώ τα μέτρα που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι και τις 18/01, με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται ότι έχει «παγώσει» το click away και είναι κλειστά καταστήματα, κομμωτήρια. Παραμένουν, επίσης, κλειστά καταστήματα περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλεία, χωρίς πιστούς γίνονται οι λειτουργίες στις Εκκλησίες. Στις εταιρείες εξακολουθεί να ισχύει η τηλεργασία σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...