Κορονοϊός: Αυτά τα σχολεία θα ανοίξουν πρώτα αν έχει αποτέλεσμα το νέο lockdown (video)

Aν αποκλιμακωθούν τα κρούσματα κορονοϊού και γενικότερα η κατάσταση στα νοσοκομεία, μετά και τη νέα αυστηροποίηση του lockdown, τότε η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις της για τα σχολεία. Ποια θα ανοίξουν πρώτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το «Star» στο δελτίο ειδήσεων, η κυβέρνηση σκέφτεται να ανοίξουν πρώτα τα Γυμνάσια – Λύκεια, στις 22 Μαρτίου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, θα ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία.

Τα μαθήματα θα πάρουν παράταση (όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης) μέχρι τα τέλη Ιουνίου με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οι προαγωγικές εξετάσεις των τριών τάξεων των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων των Λυκείων θεωρείται πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν υπό αυτές τις συνθήκες. Περισσότερο πιθανό είναι συνεπώς να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΟΛΜΕ και να μην πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Κανονικά φυσικά θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, με την ύλη να είναι μειωμένη, ενώ όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ «στο Υπουργείο Παιδείας λένε ότι οι υποψήφιοι την έχουν ήδη διδαχθεί».

Δείτε εδώ ποιοι είναι οι νέοι κανόνες που αναμένεται να μπουν στη ζωή μας μετά την άρση του lockdown και στα καταστήματα, με τις αλλαγές που θα έρθουν στο λιανεμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα νέα αυστηρά μέτρα στη χώρα, που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (03/03), ποιες άλλες περιοχές είναι στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου»), ενώ όλη η χώρα είναι στο «κόκκινο» («αυξημένος κίνδυνος).

Αυτό το νέο lockdown είναι η κορύφωση του τρίτου κύματος του κορονοϊού, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει το απόγευμα της Παρασκευής (05/03), τη… διεύρυνση της λίστας με τις περιοχές που έχουν χρώμα… κόκκινο βαθύ, καθώς μπήκαν όλη η Φωκίδα και ο δήμος Ανωγείων στο Ρέθυμνο, κάτι που στη συγκεκριμένη περιοχή δέχτηκαν με ικανοποίηση.

Πηγή: Star

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...