Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Τι προβλέπουν

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, έχει λάβει μια σειρά από μέτρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Συγκεκριμένα:

– Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για όλο το προσωπικό, σε όλους τους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους.

– Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, ενώ το σύνολο των επιβαινόντων οφείλει να φέρει μάσκα.

– Τα επιτελεία κάθε κλιμακίου διοίκησης και κατά την κρίση των αρχηγών των γενικών επιτελείων θα λάβουν επιπρόσθετα διοικητικά μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

– Στις στρατιωτικές υπηρεσίες στις οποίες υπάρχει επαφή με το κοινό, η εξυπηρέτησή θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, με προγραμματισμένα ραντεβού, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης.

– Η λειτουργία εστίασης εντός στρατιωτικών χώρων και στις λέσχες αναστέλλεται και θα παρέχονται για κατανάλωση μόνο προϊόντα σε συσκευασία.

– Η λειτουργία των γυμναστηρίων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις αναστέλλεται.

– Η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων θα χορηγηθεί τον τελευταίο μήνα της θητείας τους.

– Συνεχίζεται η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό που τη δικαιούται, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν.

– Η αναστολή συγκεντρώσεων προσωπικού, η πραγματοποίηση εθιμοτυπικών εκδηλώσεων και επισκέψεων, καθώς και η διάθεση προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτείται συμμετοχή, θα παρέχονται σχετικές οδηγίες.

– Οι πάσης φύσεως τελετές θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία και τμήματα απόδοσης τιμών, χωρίς προσκεκλημένους και η παράδοση αναμνηστικών θα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

– Οι ορκωμοσίες στρατευσίμων θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε δύο ημέρες, με ισομερή διαχωρισμό νεοσυλλέκτων οπλιτών και χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους.

– Σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους των μονάδων – υπηρεσιών θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

– Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) συνεχίζει την κατασκευή συλλογών με αντισηπτικό, μάσκες και γάντια για την κάλυψη των αναγκών κατάταξης ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις ανάγκες όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφορικά με την εκπαίδευση του προσωπικού, το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι:

– Αναστέλλεται η λειτουργία της 9ης εκπαιδευτικής σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης και της 5ης εκπαιδευτικής σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης-Τμήματος Ανθυπασπιστών και Μονίμων Υπαξιωματικών.

– Εφαρμόζεται διδασκαλία πλήρους τηλεκπαίδευσης στην 73η εκπαιδευτική σειρά κανονικής φοίτησης της Σχολής Εθνικής Άμυνας και την 18η εκπαιδευτική σειρά της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.

– Στο ίδιο πλαίσιο, η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα των αντίστοιχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όσον αφορά στην εφαρμογή τηλεκπαίδευσης.

– Στις σχολές αρμοδιότητας του ΓΕΕΘΑ θα γίνεται ευρεία εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, όπου είναι εφικτό.

– Το στρατιωτικό προσωπικό που εμπλέκεται με την εκπαίδευση των σπουδαστών των σχολών του Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, θα απασχολείται εκ περιτροπής κατά την κρίση των διοικητών. Παράλληλα, θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής από τους μαθητές, τις μαθήτριες και το υπόλοιπο προσωπικό.

Το ΓΕΕΘΑ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση απαιτείται η τήρηση των ανά περιοχή επιπρόσθετων μέτρων, σύμφωνα με τα κατά τόπους επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, από όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, όπως αναγράφονται στον «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας».

Τέλος, επισημαίνεται ότι αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, δίνοντας έμφαση στην τήρηση της ατομικής υγιεινής, στη χρήση μάσκας και στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...