Κορονοϊός: Αυστηρότερα μέτρα για πρώτη φορά στη Σουηδία – Στα οκτώ άτομα οι συναθροίσεις

Η Σουηδία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (16/11) ότι θα περιορίσει τις δημόσιες συναθροίσεις στα οκτώ πρόσωπα, το μέγιστο, μπροστά στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη απόφαση για τη χώρα, αφού ως γνωστόν, έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα μια λιγότερο αυστηρή στρατηγική, σε σύγκριση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, όσον αφορά την πανδημία Covid-19…

Ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν μίλησε για ένα «πολύ παρεμβατικό» και «άνευ προηγουμένου», αλλά «αναγκαίο» μέτρο, που στοχεύει στο να μειωθεί η καμπύλη του αριθμού των μολύνσεων. Οι Σουηδοί δεν μένουν πιστοί στις συστάσεις κατά του νέου κορονοϊού, όπως έκαναν κατά το πρώτο επιδημικό κύμα. Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, που έως σήμερα οριζόταν σε 50-300 ανθρώπους ανάλογα την περίσταση, μειώνεται στους 8 από την 24η Νοεμβρίου, όπως εξήγησε ο ίδιος.

«Πρόκειται για έναν νέο κανόνα για ολόκληρη την κοινωνία», επισήμανε ο Λεβέν, ενώ τόνισε τα εξής:

«Μην πηγαίνετε στα γυμναστήρια, μην πηγαίνετε στις βιβλιοθήκες, μην οργανώνετε δείπνα. Ακυρώστε τα».

Σουηδία

Τα δεδομένα ανατρέπονται

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες απαγορεύσεις που αποφάσισε η σκανδιναβική χώρα. Η Σουηδία, με πληθυσμό 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων, ακολουθούσε μια πιο «χαλαρή» υγειονομική στρατηγική, χωρίς μάσκα, ούτε καραντίνα, ούτε κλείσιμο των καταστημάτων.

Ωστόσο, κάλεσε τους πολίτες τους να περιορίσουν τις επαφές και να εργάζονται από το σπίτι όσο είναι δυνατόν.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα εξακολουθούν να μπορούν να υποδέχονται περισσότερα από 8 άτομα, όχι όμως άνω των 8 ανά τραπέζι.

Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

Ο απολογισμός των θανάτων από τη νόσο Covid-19 στη Σουηδία άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες: την Παρασκευή 13/11, ημέρα κατά την οποία εκδόθηκαν τα πιο πρόσφατα στοιχεία, σχεδόν 6.000 κρούσματα και 42 επιπλέον θάνατοι ανακοινώθηκαν, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται στη χώρα σε περισσότερες από 177.000 και των θανάτων σε 6.164.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μίκαελ Ντάμπεργκ, το νέο όριο στις συναθροίσεις, πολύ μικρότερο των 50 που επιτρεπόταν κατά την άνοιξη, θα τεθεί σε ισχύ για τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο θα μπορούσε να παραταθεί και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν πιστεύουμε στο καθολικό λοκντάουν»

«Πιστεύουμε πως τα μέτρα που έχουμε λάβει… είναι τα ενδεδειγμένα» τόνισε ο Λεβέν.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...