Κορονοϊός: Αυστηρό lockdown στη Γερμανία ανακοίνωσε η Μέρκελ ενόψει Πάσχα (video)

Αυστηρό lockdown… έρχεται στη Γερμανία και όψει του Πάσχα, με τις αντιδράσεις να είναι πολλές, ενώ η Άγκελα Μέρκελ είναι στα… «σχοινιά» και λόγω σκανδάλου με τις μάσκες.

Σημειώνοντας ότι η Γερμανία βρίσκεται σε «κρίσιμη καμπή» για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, η καγκελάριος παρουσίασε το πρόγραμμα κλεισίματος σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίς το πρωί της Τρίτης (23/03).

Λέγοντας ότι όχι μόνο οι υφιστάμενοι περιορισμοί θα επεκταθούν έως τις 18 Απριλίου, αλλά και ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες τους για τουλάχιστον πέντε ημέρες ξεκινώντας από την πρώτη του μήνα, λίγο πριν από τις διακοπές του Πάσχα (Κυριακή 4 Απριλίου).

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος σε δημοσιογράφους μετά μια μαραθώνια και γεμάτη ένταση συνάντηση με τους ηγέτες των 16 ομοσπονδιακών κρατών της Γερμανίας, η οποία διήρκεσε σχεδόν 12 ώρες, ενώ τη Δευτέρα (22/03) είχε διακοπεί λόγω έντασης.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των πέντε ημερών, μόνο καταστήματα τροφίμων, καθώς και χώροι test covid και εμβολιασμού, θα είναι ανοιχτά σε ολόκληρη τη Γερμανία, σε ένα πρόγραμμα που πιθανότατα θα αποτελέσει το πιο αυστηρό μέτρο στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας στα του 2019. Η Μέρκελ είπε ότι «…πρέπει να έχετε ήσυχες μέρες» και να μειώσετε τις κοινωνικές επαφές στο διάστημα μεταξύ 1ης και 5ης Απριλίου».

Εκτός από το κλείσιμο των επιχειρήσεων, στους Γερμανούς, θα απαγορευτεί να διοργανώσουν ιδιωτικές συγκεντρώσεις περισσότερων από πέντε ενηλίκων από δύο διαφορετικά νοικοκυριά, ενώ όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό θα αποθαρρυνθούν. Οι εκκλησίες κλήθηκαν επίσης να πραγματοποιήσουν μόνο διαδικτυακές λειτουργίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα. Επιπλέον, τα νέα μέτρα θα απαιτούν από τις αεροπορικές εταιρείες για το τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες και των μελών του πληρώματος, που επιστρέφουν στη Γερμανία, αλλά καταργούν την καραντίνα για όσους μπαίνουν στη χώρα.

Αν και ορισμένες περιοχές της Γερμανίας άρχισαν σιγά σιγά να ξανανοίγουν, η Μέρκελ και οι περιφερειακοί ηγέτες συμφώνησαν ότι οπουδήποτε τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους αυξάνονται πάνω από 100, οι κινήσεις επανέναρξης πρέπει να σταματήσουν. Οι πολιτική του lockdown ήταν αμφιλεγόμενη για πολλούς Γερμανούς και προκάλεσε κύμα επεισοδιακών διαδηλώσεων σε αρκετές πόλεις, η τελευταία εκ των οποίων ξέσπασε στο Κάσελ το Σαββατοκύριακο και οδήγησε σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Η Γερμανία βρίσκεται σε μερικό lockdown για περίπου ένα χρόνο με πολλά κρατίδια να ανακοινώνουν κλείσιμο πριν από την εφαρμογή εθνικών μέτρων τον περασμένο Μάρτιο. Μέχρι σήμερα, η χώρα έχει μετρήσει πάνω από 2,6 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και σχεδόν 75.000 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Περίπου 7.700 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μόνο τη Δευτέρα (22/03), ανέφερε το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch.

(πληροφορίες από OPEN TV)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...