Κορονοϊός: 108 κρούσματα και ένας νεκρός στις φυλακές Διαβατών (video)

Ένας 69χρονος κρατούμενος των φυλακών Διαβατών, που είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό, κατέληξε την Πέμπτη 12/11 στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα από καρδιολογικά και νευρολογικά προβλήματα. Έτσι, μεταφέρθηκε προ λίγων ημερών στο νοσοκομείο, όπου και έλαβε χώρα ο δειγματοληπτικός έλεγχος με αποτέλεσμα να βγεί θετικός στον κορονοϊό.

Στις φυλακές των Διαβατών ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στους 108 σε προσωπικό και κρατούμενους, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, η κινητοποίηση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο κατάστημα κράτησης Διαβατών ήταν άμεση και οι φυλακές χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες, ενώ μετά την ανακατανομή των κρατούμενων διενεργήθηκαν απολυμάνσεις.

Οι ζώνες κατανεμήθηκαν ως εξής:

Στη μία από τις τρεις κρατούνται οι θετικοί στον κορονοϊό, στη δεύτερη όσοι έχουν ελεγχθεί και είναι αρνητικοί και στην τρίτη όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...