Κορονοϊός: 100 εργάτες γης σε καραντίνα στην Ιεράπετρα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην πόλη του Λασιθίου προκειμένου να υποβάλει σε μαζικά τεστ 100 αλλοδαπούς εργάτες γης που βρίσκονται στην Ιεράπετρα.

Μετά την ανίχνευση τριών κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού όπου βρίσκονται 100 συνολικά άτομα αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας, έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή καθώς υπάρχει φόβος για την ύπαρξη υπερμετάδοσης του φονικού ιού.

Για αυτόν τον λόγο, μετά και την ανίχνευση των τριών κρουσμάτων, η δημοτική αρχή έλαβε αμέσως τα απαραίτητα μέτρα θέτοντας σε περιορισμό 100 άτομα που συνευρέθηκαν σε αγροτικές εργασίες μέσα στο τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ήδη έγινε η απαραίτητη ενημέρωση προς τον ΕΟΔΥ και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να βρεθεί στην Ιεράπετρα αρμόδιο κλιμάκιο προκειμένου να υποβάλλει σε μαζικά rapid test ώστε να φανεί αν υπάρχει μεγάλη διάδοση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε πως αρχικά βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό δύο Αφγανοί εργάτες με τον έναν εξ’ αυτών να νοσηλεύεται, με ήπια συμπτώματα, στην Μονάδα Covid του νοσοκομείου της Ιεράπετρας ενώ τα άλλα δύο άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: flashnews.gr

Φωτογραφία: neakriti.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...