Κορονοϊός: 1.602 παραβάσεις σε όλη τη χώρα – Σαρωτικοί έλεγχοι

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, ΣΕΠΕ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Τετάρτη (23/12) συνολικά 78.356 ελέγχους και κατέγραψαν 1.602 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 521.900€, κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε μία (1) επιχείρηση και κύρωση αναστολής λειτουργίας τριάντα (30) ημερών λόγω υποτροπής σε μία (1) επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (64.737).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας
2. Μη νόμιμη μετακίνηση
3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δεκαεννιά (19) συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

2. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο ύψους 10.000€ και τριάντα (30) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

3. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της παράβασης αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

4. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) υπεύθυνο καταστήματος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Αττικής.

5. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000€ στον ιδιοκτήτη, στην Περιφέρεια Αττικής .

6. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα (αναψυκτήριο – ψιλικά) για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

7. Επιβλήθηκαν από την ΕΛAΣ πρόστιμα ύψους 5.000€ και 3.000€ σε δύο (2) ημεδαπούς, καθώς λειτουργούσαν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παραπλεύρως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και έκαναν χρήση τραπεζοκαθισμάτων προσφέροντας οινοπνευματώδη ποτά και εδέσματα σε καθήμενους πελάτες, ενώ στους πελάτες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.400€, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

8. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000€ έναν (1) ημεδαπό, καθώς είχε διοργανώσει εκδήλωση – συνάθροιση, σε παλαιά αποθήκη, ενώ στους παρευρισκόμενους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700€ για περιορισμό κίνησης, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

9. Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο ύψους 5.000€ έναν (1) ημεδαπό, καθώς παραβίασε την υποχρεωτική καραντίνα που του είχε επιβληθεί, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

10. Επιβλήθηκε από τη ΔΙΜΕΑ πρόστιμο ύψους 1.000€ σε μία (1) κλινική για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων όσον αναφορά στη χρήση ανελκυστήρων, στην Περιφέρεια Αττικής.

11. Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ για παραβάσεις που αφορούσαν τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

12. Επιβλήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία πρόστιμα συνολικού ύψους 2.100€ για παραβάσεις που αφορούσαν τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στο Δήμο Αθηναίων και 300€ σε φυσικό πρόσωπο στον Δήμο Καρδίτσας.

13. Επιβλήθηκαν από την ΕΑΔ πρόστιμα συνολικής αξίας 1.300€ στην Περιφέρεια Αττικής, συγκεκριμένα ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000€ λόγω μη τήρησης σχετικού καταλόγου ραντεβού σε κομμωτήριο και πρόστιμο 300€ σε επαγγελματία για μη χρήση μάσκας στον χώρο που εργαζόταν .

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε τέσσερις χιλιάδες τριάντα τρεις (4.033) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης. Στο σχεδιασμό των ελέγχων προτεραιοποιείται, η επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των κανόνων λειτουργίας του “click away”, καθώς και ο έλεγχος των μετακινήσεων των πολιτών στο πλαίσιο όσων ισχύουν ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...