Κοντέινερ με ποσότητα – μαμούθ λαθραίων τσιγάρων βρέθηκε στον Πειραιά

Μια σημαντική υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων έφεραν στο φως οι ελεγκτές του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ μετά από πληροφορίες, που έλαβαν, εντόπισαν συγκεκριμένο κοντέινερ, το οποίο είχε δηλωθεί ότι μεταφέρει υφάσματα.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα X-RAY και τον ειδικό σκύλο ανιχνευτή καπνικών προϊόντων, με το όνομα κal, διαπίστωσαν ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 10,5 εκατ. τσιγάρα. Είχε φορτωθεί από χώρα της Μέσης Ανατολής και είχε προορισμό λιμάνι της Ευρώπης.

Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας των παραστατικών, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το φορτίο ανήκει σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που διακινεί λαθραία τσιγάρα σε ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα έχουν διευρυνθεί, καθώς υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές.

Οι αναλογούντες φόροι και δασμοί των λαθραίων τσιγάρων φτάνουν τα 2,238 εκατ. ευρώ.

Τρεις συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στην Θεσσαλονίκη – Κατασχέθηκαν πάνω από 5.100 πακέτα

Την Τρίτη (08/12) ανακοινώθηκε οι συλλήψεις ηγετικού στελέχους και δύο μελών οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στην Ελληνική Επικράτεια από γειτονική χώρα.

Οι συλλήψεις έγιναν, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 64 (ηγετικό στέλεχος), 60 και 65 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα, ενώ αναζητείται 49χρονος ημεδαπός, ως έτερο ηγετικό στέλεχος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο νομότυπης έρευνας που διενεργήθηκε πρωινές ώρες χθες (07-12-2020) από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας, σε όχημα που επέβαιναν τα δύο μέλη της οργάνωσης, αλλά και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.108 πακέτα τσιγάρα, τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου και το χρηματικό ποσό των 2.240 ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...