«Κληρώνει» σήμερα για Γυμνάσια και Λύκεια – Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες (video)

Κρίσιμη αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, καθώς αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία.

Οι ειδικοί θα κρίνουν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και από το άνοιγμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το λιανεμπόριο, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η ώρα για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πιο πιθανή ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου.

Αυτό που εξετάζεται, είναι η ερχόμενη εβδομάδα να μείνει «κενή», να μην αποφασιστεί δηλ. νέα άρση μέτρων προκειμένου να αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, με εξαίρεση ίσως το να προχωρήσει η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, μια δραστηριότητα όπου μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ όπως έχει αποδειχθεί δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Δεν αποκλείεται έτσι, η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στη σημερινή συνεδρίαση να είναι θετική και για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ώστε να ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Πιθανή θεωρείται επίσης η απελευθέρωση δύο ακόμα δραστηριοτήτων που έχουν «παγώσει». Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να επιτραπούν το ψάρεμα και το κυνήγι εντός νομού, χωρίς διαπεριφερειακή μετακίνηση και με περιορισμό στα άτομα.

Πάντως, σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού, αυτές φαίνεται ότι τοποθετούνται χρονικά για τις 8 Φεβρουαρίου, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να υπάρξει πιο καθαρή εικόνα.

Σχετικά με τα χιονοδρομικά κέντρα, το θέμα θα τεθεί στο τραπέζι στη συνεδρίαση της Επιτροπής, όμως η λειτουργία τους τοποθετείται σε τουλάχιστον δύο εβδομάδες από σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, δε θεωρείται πιθανή η επαναλειτουργία της πριν το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...